JEZIVI DETALJI TRAGEDIJE U HRVATSKOJ: Baka gledala kako joj unuk pada u Dunav, za njim je skočila i ćerka!
Foto: Printscreen 24sata.hr

HOROR U VUKOVARU

JEZIVI DETALJI TRAGEDIJE U HRVATSKOJ: Baka gledala kako joj unuk pada u Dunav, za njim je skočila i ćerka!

Hrvatska -

VUKOVAR - U Vukovara nedaleko od Vodotornja, na obali Dunava, pronađeno je telo dečaka (4). Prema neslužbenim informacijama, oko podne na obalu Dunava, koja nije uređeno šetalište došla je žena sa detetom i starijom gospođom.

Oni su zajedno šetali uz reku. Iz još neutvrđenog razloga, u jednom trenutku dečak je pao i otklizao se niz strmu zidanu obalu Dunava upavši u brzu reku. Šokirana za njim je odmah skočila u reku mlađa žena. Veruje se da je reč o dečakovoj majci. Pokušavala je da dostigne dečaka, čija je glavica sve više nestajala ispod površine .Dunav je na ovom delu gde je dečak upao vrlo brz. Nažalost, majka nije uspela da stigne do deteta jer se i ona utopila, i nestala ispod površine vode.

foto: Printscreen 24sata.hr

Sav taj užas sa obale gledala je starija žena za koju policija pretpostavlja da je baka deteta i majka nestale žene. Ona je vrištala i dozivala u pomoć ribare koji su se nalazili stotinak metara dalje i koji su pozvali policiju i pomoć jer u tom trenutku više nisu videli ni jedno telo u Dunavu.

Telo nesretnog deteta ubrzo je pronađeno dvestotinak metara dalje od mesta gde je upalo u vodu. Lekari Hitne pomoći, pokušali su da reanimiraju dečaka, ali nažalost bez uspeha. Na mesto tragedije stigli su i vukovarski ronioci koji su, metar po metar, drzeći se za užad na obali, kako ih ne bi odnela vodena struja, pretraživali uzak pojas korita Dunava uz obalu. Dunav su pretraživali i članovi Gorske službe spašavanja i policija svojim čamcima.

foto: Printscreen 24sata.hr

"Možemo da potvrdimo jedino da je pronađeno telo četvorogodišnjeg deteta i da tragamo za još jednom ženom. Žena koja je svedok događaja pod velikim je šokom i trenutno se od nje ne mogu dobiti informacije koje bi značajno pomogle istrazi. Verujemo da se radi o jednoj porodici baki, majci i unuku, ali to još istražujemo", rekao je portparol vukovarsko-srijemske PU Domagoj Džigumović.

Potragu je otežavala jaka struja, ali i niz brodskih barži koje se nalaze na tome delu obal i gomile granja tako da voda može telo da odvuče bilo gde.

U Vukovaru su svi potreseni strašnom tragedijom. Prolaznici su dolazili na obalu Dunava ne bi li pomogli spasiocima u pronalženju tela nestale žene.

Kurir.rs/24sat.hr

Foto printscreen 24sata.hr

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Skandalozno! Gašić pravi Gestapo od BIA, zapošljavaće koga hoće!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track