MIGRANT UPAO U BUNAR DUBOK 20 METARA: Vatrogasci ga jedva izvukli, sreća da nije bilo vode unutra
Foto: Profimedia

Incident

MIGRANT UPAO U BUNAR DUBOK 20 METARA: Vatrogasci ga jedva izvukli, sreća da nije bilo vode unutra

Hrvatska -

Ilegalni migrant, najverovatnije iz Sirije, upao je u subotu uvečer u bunar dubok dvadesetak metara u Bijelom Brdu. Iz bunara su ga živog izvukli osječki vatrogasci.

"U 21:19 sati dobili smo dojavu da je osoba upala u bunar negde na polju u Bijelom Brdu. Dolaskom na mesto videli smo da je bunar dubine oko 20 metara, a u njemu smo zatekli osobu koja je davala znake života. Pomoću krana sa tehničkog vozila i opreme za spasavanje osigurali smo unesrećenu osobu, izvukli je iz bunara i predali lekarskoj ekipi Hitne medicinske pomoći", rekao je Franjo Junušić, operativni dežurni radnik iz Javne profesionalne vatrogasne stanice Osijek.

Navodno su četvorica migranata, kada im je prijatelj nastradao, trčala do prve saobraćajnice da bi zatražili pomoć. Kada su uspeli da zaustave automobil, jedan od njih obratio se vozaču na srpskom jeziku ispričavši šta se dogodilo. Vozač zaustavljenog automobila, prema priči meštana bivši policajac, odmah je alarmirao policiju, ali počela je da pada jaka kiša pa su četvorica prijatelja unesrećenog uspela da se razbee po selu.

Sreća u nesreći bila je što u bunaru nije bilo vode, a prema dostupnim informacijama još četiri ilegalna migranta uspela su da pobegnu. Pet osječkih profesionalnih vatrogasaca, koji su na teren izašli sa dva vozila, intervenciju spasavanja završili su u 22.40 sati.

Iz Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave osječko-baranjske saznaje se da je kriminalistička istraga u vezi sa ovim slučajem u toku

Jugoslav Vesić, načelnik općine Erdut, pod čijom je nadležnosti i Bijelo Brdo, kaže da nije rjetkost da se na tom području građani susreću s ilegalnim migrantima.

"Na našem području im je tzv. vodena granica, a migranti uvek pronađu način da pređu Dunav. Ne radi se o nečem novom i uvek ima sporadičnih slučajeva. Ljudi pričaju da ih pronalaze u svojim vikendicama i u poljima, jer uvek neko od njih ipak uspe da pređe granicu, iako ih policija najčešće zaustavi već na granici i vrati natrag", izjavio je načelnik opšine Erdut.

(Kurir.rs/Glas Slavonije/Sandra Lacić)

Foto Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo šta će vam se desiti ukoliko vozite presporo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track