PROUSTAŠE PONOVO PALILE SRPSKI LIST: Drugi put u deset dana u centru Zagreba goreo bes hrvatskih desničara
Foto: Twitter Printscreen

Skandal

PROUSTAŠE PONOVO PALILE SRPSKI LIST: Drugi put u deset dana u centru Zagreba goreo bes hrvatskih desničara

Hrvatska -

Predsednik proustaškog A-HSP-a je drugi put u deset dana spalio primerak nedeljnika „Novosti“.

Ovaj put su u centru Zagreba izgorela dva primerka, a Keleminec je akciju izveo povodom krivične prijave koju je zbog „podsticanja na terorizam i širenja nacionalno-etničke mržnje“ podigao protiv izdavača „Novosti“.

Dražen Keleminec, predsednik proustaše Autohtone Hrvatske stranke prava (A-HSP), u utorak ujutro ponovno je ispred sedišta SNV-a i redakcije „Novosti“ u centru Zagreba spalio nedeljnik „Novosti“. Ovoga puta su izgorela dva primerka preko čijih naslovnica su bili zalepljeni naslovi „Idi bre pa se leči“ i „Lepo gore lepe novine“, piše nedeljnik „Novosti“.

Kako je potvrdio novinarima, zbog gotovo identične akcije koju je na istom mestu izveo pre deset dana, policija ga je pozvala na razgovor tokom kojeg ih je obavestio da „Novosti“ nije palio na javnoj površini, već u prigodnoj - kantici.

Današnji skup, na kojem se okupilo deset Keleminčevih pristalica, prošao je bez uzvikivanja ustaškog pozdrava „Za dom spremni“, sa kojim je, doduše, završen poziv A-HSP-a na „konferenciju za novinare“.

Zato se Keleminec ponovno obrušio na Milorada Pupovca, izdavača „Novosti“, protiv kog je danas podignuo krivičnu prijavu.

„Ja sam domoljub koji je 1991. branio Hrvatsku, a Pupovčeva strana nas naziva ustašama. Prvo se sprovodio SANU 1, a sada se preko Pupovca sprovodi SANU 2… Zadnji put smo spalili ’Novosti‘ jer naslovnice ’Lijepa naša lijepo gori‘ i ’Žarimo i palimo“ predstavljaju teroristički čin i širenje nacionalno-etničke mržnje. Zbog toga smo danas DORH-u podneli krivičnu prijavu. Spaljivanje je bila poruka za vlast u Hrvatskoj da prestane da finansira ’Novosti‘ jer to nije list srpske manjine, nego ’Novosti‘ od ’feralovaca‘ koji su uvek bili protiv hrvatske države“, rekao je Keleminec.

„SDSS i SNV hrvatsku državu i narod proglašavaju genocidnim i tvrde da je Hrvatska zločinačka… Sramota je za Plenkovića što je u koaliciji sa osobom koja mrzi Hrvatsku i naše pozdrave, ali kojoj nisu mrske naše kune“, dodao je on.

„Ja se policije, zakona i pravde ne bojim. Ali sprovoditi velikosrpsku politiku koju traži mali Slobo Dačić (prim. a. - Ivica Dačić), koji je bio desna ruka Miloševiću u agresiji… Ako oni mene zbog toga budu progonili, ja ću biti srećan“, rekao je Keleminec uz napomenu kako i sam ima „prijatelje Srbe“.

Jednom od njih, Nikoli Krklješi, kog je predstavio kao penzionisanog novinara iz Rijeke, prepustio je i reč.

„Nakon prvog spaljivanja na ovome mestu doneo sam odluku da dođem u Zagreb i dam svoju podršku onima koji pale nedeljnik ’Novosti‘… Ovo što ’Novosti‘ pišu ne ide u prilog srpskom narodu ni u Rijeci ni drugde, ali ni hrvatskom narodu“, dodao je Keleminčev simpatizer.

Iako je i današnji skup A-HSP-a obezbeđivala policija koja je snimala čitav događaj, nije bilo intervencija, pa je Keleminec, ovaj put uz pomoć Krklješe, još jednom neometano spalio novine. Međutim, drugačije se proveo jedan muškarac koji se usprotivio skupu A-HSP-a. Nakon što je Keleminec pozvao policajce da reaguju, oni su udaljili starijeg čoveka koji je protestovao.

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija)

(Foto: Twitter Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Otkriveno ko je pomogao Arkanovim ubicama posle likvidacije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track