OVA SEKTA U HRVATSKOJ JE NEUNIŠTIVA: Roditelji očajni, decu teraju da ljube noge maharadži!
Foto: profimedia-0138043922

moćni zaštitnici

OVA SEKTA U HRVATSKOJ JE NEUNIŠTIVA: Roditelji očajni, decu teraju da ljube noge maharadži!

Hrvatska -

Zoran Krneta, koji ističe da je učitelj joge i meditacije, sebe smatra bogom kojem je dopušteno sve pa tako i život s više žena.

Tvrde to brojni sagovornici novinarke emisije Provereno navodeći da su Krnetini sledbenici psihički izmanipulisani, da mu slepo veruju, ljube noge, jedu isključivo ono što im on kaže te zbog toga pate od brojnih fizičkih poremećaja. Uz sve to, dodaju, nakon njegovih seansi otuđuju se od bližnjih i postaju suicidni.

Zbog njihovih navoda novinari su pokušali istražiti kriju li se iza opasne sekte i finansijske malverzacije kao i da li su njegove pristalice ljudi s visokih pozicija pa ga zbog toga nitko ne zaustavlja u, kako navode oni koji ga znaju, u uništavanju brojnih porodica.

“Ima taj jedan momenat šta je on pričao, to je deo hinduizma. Mi zapravo praktikujemo tradicionalna načela hinduizma u kojima je muškarac bog.

Muškarac je bog svojoj ženi. Ti mene moraš poštovati kao boga, ti meni trebaš ljubiti stopala kad se probudiš… To sam ja čak i radila ispočetka, a njegovi sledbenici to rade i dalje”, ispričala je Ines.

“Rekao im je da je on bog, maharadža”, rekla je je majka jedne punoletne osobe koja je takođe u sekti. Najodaniji nose crvenu narukvicu od konca na ruci kao znak odanosti svom učitelju. I ogrlicu oko vrata. Ističe da je njeno dete prešlo na stroži režim prehrane. Jede samo 5 namirnica. Uglavnom gladuje, na rubu je anoreksije, ima 15 kg manje…

"Nakon svega se bojim da ćemo od jednog zdravog deteta dobiti jedno bolesno i prazno dete… Ne znam hoće li nakon svega, ako se ikad izvuče, moći normalno živeti”, kaže ona. “Nakon njegovih seminara dete mi je dolazilo kući bukvalno u stanju nekakve openosti, tupog pogleda, i govorilo je da ga mi ne volimo, da ne vredi više ništa…”, otkriva jedna osoba koja poznaje Krnetu.

Kurir.rs/Danas.hr

Foto: Profimedia

POGLEDATE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Jelenin ubica i njegov pakleni plan?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track