OPIO SE U POLJSKOJ: Hrvatski vojnik uhvaćen pijan na granici NATO i Rusije
Foto: Profimedia

NIJE SE PROSLAVIO

OPIO SE U POLJSKOJ: Hrvatski vojnik uhvaćen pijan na granici NATO i Rusije

Hrvatska -

Hrvatski vojni policajac opio se u Poljskoj, prenose hrvatski mediji. Naime, 78 hrvatskih vojnika trenutno je u misiji NATO-a u Poljskoj, na istočnoj granici NATO-a s Rusijom. Tamo su u sklopu Prvog kontingenta Oružanih snaga RH, u okviru borbene grupe, pod vođstvom SAD, kao deo misije "jačanja prednje prisutnosti NATO-a u Poljskoj".

Prilikom povratka u bazu Bemovo Piskije u Poljskoj, gde je smešten kontingent, jedan hrvatski vojni policajac zadržan je jer se napio.

Iz Ministarstva odbrane Hrvatske potvrdili su da je vojni policajac zadržan zbog pozitivnog alkotesta. Kažu da je ubrzo vraćen u jedinicu.

Ministar odbrane Damir Krstičević pohvalio je hrvatske vojnike i rekao da će oni sada imati priliku da sve što rade u Hrvatskoj, rade i u Poljskoj.

"Hrvatski vojnici spremni su i uvežbani za ovaj zadatak. Hrvatska je članica NATO-a od 2009. godine, a sada smo došli u poziciju da šaljemo naše vojnike u Poljsku. Znamo da su Poljaci naš prijateljski, bratski narod s kojim delimo mnogo zajedničkih vrednosti, i meni je drago što smo spremni da jedni drugima pomognemo“, rekao je Krstičević.

Misiju je uporedio s fudbalskom utakmicom u najvišoj ligi.

"To vam je kao u fudbalu - svakoga dana trenirate, a nemate priliku da zaigrate. Mi ćemo sada imati priliku da sve što radimo u Hrvatskoj uradimo i u Poljskoj, ali u borbenoj grupi s najboljima", dodao je on.

Prvi hrvatski kontingent u sklopu borbene grupom pod vođstvom Sjedinjenih Američkih Država uključuje do 90 pripadnika Kopnene vojske Hrvatske.

Kurir.rs/Index.hr/Sputnjik Srbija Foto: Profimedia/Ilustracija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Horor kod Kikinde! Sin godinama živi u kavezu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track