HRVATSKI MEDIJI ISPROZIVALI KOLINDU: Još uvek studira u Zagrebu, a dobiće počasni doktorat u Rusiji
Foto: Reuters

ZAMERILI JOJ ŠTO SE NIJE VIŠE POSVETILA EKONOMIJI ZEMLJE

HRVATSKI MEDIJI ISPROZIVALI KOLINDU: Još uvek studira u Zagrebu, a dobiće počasni doktorat u Rusiji

Hrvatska -

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović će dobiti počasni doktorat u Rusiji iako još uvek studira u Hrvatskoj.

Hrvatska predsednica i studentkinja u Zagrebu, koja je u službenoj poseti Rusiji, danas će održati predavanje na Ruskom ekonomskom univerzitetu G.V. Plehanov gde će joj biti dodeljen počasni doktorat.

Predsednica druge najsiromašnije države Evropske unije koja, prema podacima Eurostata, zaostaje za siromašnim istokom Evrope, dobiće počasni doktorat iz ekonomije.

Prema podacima iz juna ove godine, Hrvatska je postala druga najsiromašnija članica EU. Iako je ekonomija počela da se blago oporavlja nakon šestogodišnje recesije, u tom oporavku znatno su zaostajali za zemljama EU, a pogotovo za uporedivim zemljama istoka Evrope, prenosi portal Index.

Kolinda u Hrvatskoj studira na Fakultetu političkih nauka. Na njemu je magistrirala 2000. godine, a u decembru 2015. je upisala doktorske studije.

Studije traju tri godine, odnosno šest semestara u punom radnom vremenu, odnosno pet godina za tzv "part-tajm" studente. Školarina iznosi 60.000 kuna, a predsednica uz obavezu vođenja države ima i obavezu dolaska na obavezna predavanja.

Kolinda Grabar Kitarović diplomirala je 1993. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i to engleski i španski jezik. Posle sedam godina ima magistarsku diplomu političkih nauka i to po završetku dvogodišnjih poslediplomskih studija iz međunarodnih odnosa na Fakultetu političkih nauka.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kolinda donela poklon Vukanu Vučiću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track