RAJ ZA PREDUZETNIKE U REGIONU: Evo kako u Bjelovaru podstiču zapošljavanje
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

OLAKŠICE ZA PREDUZETNIKE

RAJ ZA PREDUZETNIKE U REGIONU: Evo kako u Bjelovaru podstiču zapošljavanje

Hrvatska -

Gradske vlasti u Bjelovaru u Hrvatskoj odlučile su kako će svakom ko donosi kapital u taj grad ili planira novu investiciju, maksimalno izaći u susret.

Da sve nije ostalo na praznim rečima, dokazuje odluka Gradske uprave da ukine plaćanje poreza i komunalne naknade. Time će, kako se nadaju, omogućiti nova zapošljavanja i investicioni bum, ali i uveliko olakšati poslovanje preduzetnicima.

Bjelovarski gradonačelnik, Darko Hrebak, je pojasnio kako odluka znači da preduzetnici "prve tri godine neće uopšte plaćati komunalnu naknadu, ukoliko zaposle više od 10 ljudi”, a osim ovoga, Grad će im dati i zemlju.

"Pvih pet godina ne mora plaćati uopšte zemlju, a kasnije ako želi da kupi zemlju može da je kupi, ako ne želi, 50 godina ima pravo građenja na toj zemlji", rekao je Hrebak.

Bjelovar bi od iduće godine trebalo da postane prvi "taks free" grad u Hrvatskoj. Taj potez će značiti i čak četiri miliona kuna manje u gradskoj kasi, no, uvereni su u Bjelovaru, odluka da preduzetnicima izađu u susret će im se na kraju višestruko isplatiti.

Kurir.rs/ Danas.hr

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Majka Zorana Marjanovića pobegla od novinara!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track