Najnovije vesti

PROFESORKA HRVATSKOG SE JAVILA NA POSAO U AUSTRIJI: Ponudili su mi platu od 1.100 evra i sramotne uslove, prijavila sam ih inspekciji!
Foto: Profimedia

ZAMALO DA JE PREĐU

PROFESORKA HRVATSKOG SE JAVILA NA POSAO U AUSTRIJI: Ponudili su mi platu od 1.100 evra i sramotne uslove, prijavila sam ih inspekciji!

Hrvatska

Profesorka hrvatskog jezika Romana Fabijanov ostala je šokirana kada je dobila odgovor na oglas za posao za koji se prijavila.

Naime, svoj CV je poslala u hrvatski skijaški kamp u Austriji gde se javila za podučavanje dece u popodnevnim i večernjim satima, a ono što su joj oni napisali ju je poprilično iznenadilo.

"Tražimo prvenstveno učiteljicu hrvatskog jezika, ali takođe i osobu koja je spremna da pomogne u ostalim poslovima kampa. Nažalost, radnu dozvolu kao učiteljica hrvatskog ne možemo dobiti, ali radnu dozvolu kao spremačica, to možemo dobiti. Tvoj zadatak bi bio da u jutarnjim satima pomažeš u spremanju i čišćenju soba, a popodne u vođenju, organizovanju i sprovođenju nastave hrvatskog jezika sa decom. Plata neto 1.100 eura. Radi se sedam dana u nedelji", kaže Romana.

Kaže kako je sve prijavila inspekciji rada, od koje očekuje reakciju jer smatra da je reč o sramotnim uslovima i konkursu.

Romana se pita štA bi joj još 'uvalili' da je prihvatila posao, pišu hrvatski mediji.

"Celo jutro rintam i sređujem njihove sobe, a popodne ih vesela, čila i puna motivacije učim jezik i književnost", kaže profesorka.

Kurir.rs/Dnevnik.hr Foto: Profimedia/Ilustracija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo koliko će robijati glumica koja je ubila majku i babu!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...