ZEMLJOTRES UZDRMAO ŠIBENIK: Srce mi je sišlo u pete, plašim se!
Foto: AP, Foto: AP/Ilustracija

TRESLO SE U HRVATSKOJ

ZEMLJOTRES UZDRMAO ŠIBENIK: Srce mi je sišlo u pete, plašim se!

Hrvatska -

Zemljotres umerene jačine, 3.2 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je u ponedeljak u 21:24 sati područje Šibenika. Kako je objavila Seizmološka služba, epicentar je bio 13 kilometara severoistočno od Šibenika u okolini mesta Konjevrate.

Prema izjavama ljudi koji su osetili potres, trajao je oko 10 sekundi i čuo se zvuk poput glasne grmljavine. Navodno se osetilo i u Splitu, ali i u Međugorju.

Kako navodi Šibenski portal, Županijski centar 112 zatrpan je pozivima.

"Taman gledam tursku sapunicu i odjednom se trese sve. Srce mi je otišlo u petu! Ne mogu od straha, pred očima su mi slike Meksika od pre kojih mesec dana. Šta ako se tako nešto dogodi i kod nas? Pa i u Italiji je bilo gadno nema puno, a oni su preko puta nas", rekla je za Šibenski portal uspaničena Šibenčanka.

"Čula se snažna tutnjava i ukućani su pitali šta je ovo, a ja sam s kauča pogledao gore i video luster kako se trese", rekao je Mario.

Danijela, koja je u tom trenutku bila u teretani, rekla je takođe, da su se svi pogledali međusobno i zapitali šta se događa.

Iz Županijskog centra 112 navode da građani nisu prijavili nikakvu štetu nastalu tokom potresa, te da su se svi pozivi koje su primili odnosili na pitanja da li se zemljotres dogodio, odnosno da su građani prijavljivali su da su čuli podrhtvanje i tutnjavu.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track