LINTA: Skandalozna, ali očekivana odluka hrvatske vlade da ustaški pozdravi nisu krivično delo
Foto: Zorana Jevtić

NISU SPREMNI DA ODBACE ZLOČINAČKU IDEOLOGIJU

LINTA: Skandalozna, ali očekivana odluka hrvatske vlade da ustaški pozdravi nisu krivično delo

Hrvatska -

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je kao skandaloznu, ali očekivanu, odluku Vlade Hrvatske da odbije predlog o dopuni Krivičnog zakona da propagiranje nacističkog, fašističkog i ustaškog režima postane krivično delo, uključujući i ustaški pozdrav "Za dom spremni" za koji bi bila predviđena zatvorska kazna od šest meseci do dve godine.

"Jasno je da aktuelna hrvatska vlast, kao i sve prethodne od 1990. godine, nije spremna da odbaci zločinačku ustašku ideologiju i da jasno kaže da je zloglasna NDH izvršila genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima pod koljačkim pozdravom "Za dom spremni", naveo je Linta.

Prema njegovim rečima, nespremnost vlasti da sankcioniše korišćenje ustaških simbola i pozdrava na javnom mestima nepobitno potvrđuje tezu da je današnja Hrvatska nastala na temeljima nacističke NDH.

"Tome u prilog ide činjenica da Hrvatska sistematski krši ljudska i nacionalna prava preostalih Srba u Hrvatskoj i stotina hiljada proteranih Srba", navodi Linta.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Zorana Jevtić

POGLEADAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Mama je otišla da trči i nestala je u travi! Ovo je rekla mala Jana o ubistvu pevačice Jelene Marjanović!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track