EVO KAKO JE TODORIĆ ODGOVORIO NA RASPISIVANJE POTERNICE: Opleo po državnom vrhu, tvrdi da su kriminalci!
Foto: Youtube/Printscreen

krivična prijava

EVO KAKO JE TODORIĆ ODGOVORIO NA RASPISIVANJE POTERNICE: Opleo po državnom vrhu, tvrdi da su kriminalci!

Hrvatska -

Ivica Todorić podneo је krivičnu prijavu "zbog kriminala u Agrokoru" protiv vanredne uprave u Agrokoru i odgovornih.

U krivičnoj prijavi koju je uputio Županijskom državnom pravobranilaštvu u Zagrebu preko svojih punomoćnika, Todorić je naveo svoju adresu u Zagrebu, prenosi Hina.

Todorić je, kako piše na blogu, prijavu podneo protiv potpredsednice Vlade i ministarke privrede Martine Dalić, vanrednog poverenika Vlade Hrvatske u vanrednoj Upravi koncerna Agrokor Ante Ramljaka, suosnivača i kopredsedavajućeg Uprave firme "Najthed kapital menadžment" (Knighthead Capital Management), kao i protiv te firme.

Kako kaže, krivičnu prijavu je podneo protiv odgovornih zbog "kriminalnih aktivnosti koje sprovodi vanredna uprava Agrokora". Za Ivicom Todorićem, bivšim vlasnikom Agrokora, raspisana je crvena poternica zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 miliona kuna. Hina podseća da je Ivica Todorić još uvek nedostupan hrvatskom pravosuđu, a da je ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović danas na pitanja novinara da li hrvatska policija zna gde je Todorić, rekao da hrvatska policija aktivno sarađuje s policijama u Evropi i svetu.

Evropol je protekle nedelje objavio na svojim stranicama fotografije i podatke o Todoriću, za kojim hrvatsko pravosuđe traga zbog slučaja Agrokor. Uz fotografiju i opis osobe, Evropol je na svojim stranicama napisao da se Todorić traži zbog korupcije, prevare i falisfikovanja dokumenata, uključujući i dokumenta koja utiču na finansijske interese EU.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Youtube printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track