(FOTO) POTRESNA PRIČA IZ KOMŠILUKA: Uginuo pas koga je vlasnik pretukao metalnom šipkom
Foto: Facebook/Azil Osijek-volonteri

VOLONTERI NE MOGU DA GA PREŽALE

(FOTO) POTRESNA PRIČA IZ KOMŠILUKA: Uginuo pas koga je vlasnik pretukao metalnom šipkom

Hrvatska -

Pre nekoliko nedelja osječki volonteri iz Azila Osijek objavili su potresnu priču i užasavajuće fotografije jednog psa.

Naime, dobili su dojavu o pretučenom psu Feliksu koga je vlasnik pretukao metalnom šipkom. Juče su na svom Fejsbuk profilu objavili kako je Feliks uginuo.

Na toj stranici sa građanima su podelili i šta je sve prethodilo tom događaju.

"9 i nešto zove me gospodin. Očito šokiran, glas drhtav. Komšiji je pobegao pas, otrgao se s lanca, kada ga je pronašao, izmlatio ga je metalnom šipkom, dok nije onemoćao, urlao, skičao, više nije mogao da hoda, pa ga je vukao lancem do garaže koja mu je valjda zaklon i tamo ga opet vezao. Pas se više ne vidi, ne čuje i ne zna je li živ.

Kažem da odmah zove policiju i da mi javi kada dođu da možemo i mi da intervenišemo i uz dozvolu odvedemo psa veterinaru. U međuvremenu imamo druge pozive, druge intervencije. Zovem za svaki slučaj ja njega, da nije negde zapelo. Policiju nije nazvao, boji se! Tražim detalje i zovem policiju, dolazimo pre njih, ne vidimo psa, čekamo.

Stižu, ali dojavljeni kućni broj je pogrešan, građanin se derea na sve nas, sprda se na račun Azila i preti mi batinama. Na našu inicijativu idemo u kuću pored, tamo se vidi neki lanac. Nema nikog kod kuće, ne vidimo psa, samo lanac koji vodi u garažu.

Uspemo da kroz ogradu malo povučemo lanac, izlazi Feliks, vuče se prednjim nogama, dahće. Oko zatvoreno, ispod njega zgrušana krv, otekla otvorena rana na obrazu, krv iz nosa, usta, pokušava da se pridigne zadnjom nogom, ne može. Desna zadnja bolno zgrčena šapa, dvostruko veća nego što bi trebalo da bude. Odustaje, legne pred nama.

Zovemo sve osječke veterinare, dobijamo iste odgovore. Dve ambulante nemaju terenca, dvema su veterinari zauzeti na operacijama, dvema su terenci već zauzeti.

U međuvremenu se vlasnik pojavio.

Veterinar dolazi oko 4, inspekcija teškom mukom takođe.

Odvozimo psa, ustanovljena povreda oka, duboka rana pod istim okom, fraktura gornje vilice, izbijeni zubi, smrskana šapa i sve njene sitne koščice. 10 godina... Feliks...", napisali su na svojoj Fejsbukk stranici pre par nedelja opisujući šta se dogodilo. Volonteri i veterinari su pokušali da mu spasu život, ali nažalost stigla je tužna vest, prenosi zagrebački Index.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Facebook/Azil Osijek-volonteri

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Novo vršnjačko nasilje u Srbiji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track