KOJA ŠKRTICA! Ruski ambasador u Hrvatskoj o susretu Putina i Kolinde
Foto: EPA, Foto: EPA

POTVRDIO ANEGDOTU

KOJA ŠKRTICA! Ruski ambasador u Hrvatskoj o susretu Putina i Kolinde

Hrvatska -

Ambasador Rusije u Zagrebu Anvar Azimov potvrdio je anegdotu sa sastanka Hvatske i Rusije, Kolinde Grabar Kitarović i Vladimira Putina, kada je predsednik Ruske Federacije direktoru Sberbanka Hermanu Grefu rekao da je škrtica i da mu je problem jedna milijarda.

Azimov je, naime, potvrdio anegdotu s radnog doručka Kolinde i Putina, na kojem je bio prisutan i glavni direktor Sberbanka Herman Gref.

Putin je tada, ispričao je Azimov, upitao direktora Grefa koliko iznosi dug Agrokora prema ruskim bankama, a ovaj mu je odgovorio da dug iznosi oko 1,1 milijardi evra.

Putin je zatim, kaže, upitao Grefa koliko godišnje zarađuje Sberbank, a on mu je odgovorio da je godišnja dobit oko 12 do 13 milijardi evra.

Azimov kaže da se Putin nasmejao i rekao: "Koja škrtica, problem mu je jedna milijarda".

Govoreći o Agrokoru, Azimov je rekao: "Po mom mišljenju je to korporacijsko pitanje, između Sberbanka i Agrokora. Dugovi se moraju vraćati. Mi smo za to da se dijalog nastavi i da se pronađe obostrano prihvatljivo rešenje.

Mislim da Hrvatska i koncern Agrokor moraju biti zahvalni i Sberbanku i VTB Banku zato što su breme financijske odgovornosti nosili upravo oni. Ne zapadne i američke banke, koje su se više držale po strani. Upravo je Rusija pružila ruku Agrokoru i Hrvatskoj. Učinila je to jer smo bili, a i sada smo, zainteresiresovani za stabilnost Agrokora. I mislimo da se Agrokor još može spasiti. I treba ga spasiti. Ali smo istovremeno razmišljali i o stabilnosti Hrvatske jer stabilnost Agrokora znači i stabilnost Hrvatske".

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE: Putin vs novinari!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track