GLUVI I TEŠKO BOLESNI TINEJDŽERI POBEGLI ZBOG ZABRANJENE LJUBAVI: Želim samo da znam da je živa, to mi je jedino važno!
Foto: Printscreen/ Facebook, Foto: Printscreen/ Facebook

DA LI STE IH VIDELI?

GLUVI I TEŠKO BOLESNI TINEJDŽERI POBEGLI ZBOG ZABRANJENE LJUBAVI: Želim samo da znam da je živa, to mi je jedino važno!

Hrvatska -

Otkako je na društvenim mrežama objavljena vest o nestanku dvoje maloletnika u Zagrebu, 17-godišnjih Maje Gusić i Emira Mašića, u Majinu porodicu ne prestaju da stižu dojave građana.

Majina očajna majka Tamara kaže kako policiji prosleđuje sve dojave, a građani su ih dosad videli u Zagrebu, Splitu, Rijeci.

Tinejdžeri su nestali još 31. oktobra, a Majina majka kaže kako su oboje u teškom zdravstvenom stanju.

"On je gluv i pobegao je iz bolnice sa slomljenom čeljusti. Ona je gastritičarka i takođe nagluva i komuniciraju samo znakovnim jezikom", kaže majka Tamara.

foto: Nestali.hr

Tinejdžeri su već neko vreme u ljubavnoj vezi koju porodica ne podržava, a Maja je i korisnica smeštaja dečjeg doma August Šenoa. Oboje su deca s posebnim potrebama zbog problema sa sluhom, te su se upoznali u srednjoj školi Slava Raškaj, gde se Maja obrazuje za poslastičarku, a Emir za kuvara. Poslednji put Tamara je putem SMS poruke bila u kontaktu sa svojom ćerkom 5.11, a otada joj više na mobilni niko ne odgovara.

foto: Nestali.hr

Ogorčena na policiju

Uverena je da se mladi par skriva kod Emirove porodice. Kaže kako pokušava da je pronađe na sve načine, pa su u celu priču uključene socijalna služba, dom, škola i prijatelji oboje nestalih tinejdžera. No, posebno je ogorčena na policiju koja, kaže, slučaj tretira kao da je nestao bicikl.

"Šest dana nisu učinili ništa. Sve dok nisam stupila u kontakt s medijima i udruženjem roditelja nestale dece, nisu čak hteli ni da objave fotografiju nestalih u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba. Tek sada su to učinili", kaže očajna majka Tamara, pa kroz suze dodaje da joj je sada samo važno da je njena ćerka živa.

"Ako se zaljubila, ja to ne mogu da joj zabranim dok sama ne otvori oči. No, sada mi je samo bitno da je živa. Već i ove dojave koje dobivam od ljudi, a koji mi detaljno opisuju njenu odeću, puno mi znače, jer barem znam da je dobro, da je živa i donekle zdrava", kaže Tamara Gusić.

Moli građane koji vide Maju ili Emira (a kaže da se nikada ne odvajaju), da joj sve informacije jave na brojeve 091 5868 544 ili 091 272 8264.

Kurir.rs/ 100posto.hr

Foto: Printscreen/ Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track