Najnovije vesti

PORODICA PRALJKA U ŠOKU! U STANU PRONAĐENO OPROŠTAJNO PISMO: Ovo je njegova poslednja želja!
Foto: Fonet/ AP, Foto: AP

DETALJNO ISPLANIRAO SAMOUBISTVO

PORODICA PRALJKA U ŠOKU! U STANU PRONAĐENO OPROŠTAJNO PISMO: Ovo je njegova poslednja želja!

Hrvatska

Slobodan Praljak koji se u haškoj sudnici ubio ispijanjem otrova nakon što mu je izrečena presuda, iza sebe je ostavio oproštajno pismo.

Na ovaj scenario bio je spreman još pre dve godine, kada je i krenuo u razradu svog samoubilačkog plana. A o tom planu, kako se čini, ni njegovi prijatelji, pa ni članovi njegove najuže porodice nisu znali ni najmanju sitnicu.

Pismo otvorili supruga i deca

U porodičnoj kući bilo je zapečaćeno pismo s poslednjom željom haškog osuđenika, koje je stiglo pre dve godine s uputstvom da se otvori samo u slučaju njegove iznenadne smrti, što se i dogodilo.

Praljkova supruga Kaćuša Babić i njena deca Nikola i Nataša, koje je prihvatio kao svoje, naposletku su otvorili pismo, prema prethodnom uputstvu.

U tom pismu, kako su saznali šokirani članovi porodice, Slobodan Praljak izrazio je želju da bude kremiran na zagrebačkom Mirogoju, nakon intimnog ispraćaja kojem će prisustvovati samo oni: porodica i najbliži prijatelji.

Sledeća je želja bila još jedno u nizu iznenađenja prema zamisli Slobodana Praljka. Parafrazirajući njegove reči, Praljak je poželeo sledeće: "Ne želim ni groba ni pogreba, a moj pepeo prospite po Mirogoju".  

Sve je jasnije da je Praljak detaljno isplanirao svoj odlazak.

Kurir.rs/ Vecernji.hr

Foto: Fonet/ AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Brnabićkina devojka osvaja Hong Kong!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...