KOLO SREĆE SE OKREĆE: Dali joj otkaz jer je pojela dva parčeta pršute, a sad radi za 4 puta veću platu
Foto: Profimedia

PRAVDA

KOLO SREĆE SE OKREĆE: Dali joj otkaz jer je pojela dva parčeta pršute, a sad radi za 4 puta veću platu

Hrvatska -

Zbog toga što je pojela dva parčeta pršute, žena dobila je otkaz u jednoj prodavnici u Zadru. Sve je izazvalo žestoke reakcije javnosti i mnoge osude poslodavca, koji je posle 11. godina dao otkaz vrednoj radnici samo zbog dve kriške pršute.

Sudija je smatrao da je snimak bezbednosne kamere, koja ju je snimila kako "neovlašćeno" jede sendvič, dovoljno čvrstim dokazom da zasluži otkaz. Suzana Šešo je iz sudnice izašla bleda kao krpa i šokirana.

Opštinski sud u Zadru je i na ponovljenom suđenju odbio njenu tužbu protiv bivšeg poslodavca i iznenadnog otkaza koji je dobila u septembru 2015. iako je u ranijem postupku presudio u njenu korist.

Punih devet meseci bila je bez posla, a onda je otišla u inostranstvo i sve joj je krenulo nabolje.

"Meni su otkaz dale austrijske gazde, a opet, ja ne krivim njih, nego moju kolegnicu Hrvaticu, koja me prijavila da sam pojela te dve kriške pršute samo da bi se dokazala pred nadređenima. Znači, otkaz su mi dali Austrijanci, da bi me sada zaposlili Austrijanci u Alpima, kojima sam beskrajno zahvalna", kaže ona.

"Uslovi rada su super, plata četiri puta veća nego što mi je bila u Hrvatskoj. Šta da vam kažem; presrećna sam", zaključuje Suzana.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track