DIREKTOR OSNOVNE ŠKOLE U HRVATSKOJ ZAHTEVA: Sankcionisati i učenika koji je snimao veroučitelja
Foto: Profimedia

PO PROPISU

DIREKTOR OSNOVNE ŠKOLE U HRVATSKOJ ZAHTEVA: Sankcionisati i učenika koji je snimao veroučitelja

Hrvatska -

Snimak na kom zagrebački veroučitelj Krešimir Bagarić jasno i nedvosmisleno poziva na streljanje Stipe Mesića i Vesne Pusić, proširio se Hrvatskom.

Veroučitelj Bagarić je na bolovanju, a Rimokatolička crkva u Hrvatskoj u saopštenju tvrdi da će tek odlučiti ša će biti sa njim.

Direktorka škole škole u kojoj je predavanje održano najavila je da će Bagarić dobiti vanredni otkaz.

Direktor osnovne škole Antunovac Tomislav Duk iz istoimenog slavonskog mesta, kako piše portal koji okuplja nastavnike Nastavnici.org, u jednoj grupi napisao je kako bi trebalo sankcionisati i učenika koji je profesora snimao.

Po njegovim rečima direktorka treba da ispita ceo slučaj kao da snimak ne postoji, ali se ne sme pozivati na snimak kao na izvor. Tek onda može preduzeti sankcije protiv veroučitelja. Sa druge strane i dotični učenik treba da dobije pedagošku meru za neovlašteno korištenje mobilnog, kao i neovlašteno snimanje učitelja i davanje snimka trećim osobama", napisao je Duk.

U izjavi za medije je pojasnio svoj stav: "Potvrđujem autentičnost. Ali zabranjujem objavu bilo gde bez pojašnjenja ispod komentara. Nije mi običaj da pojašnjavam moje komentare, ali s obzirom da je ovaj moj komentar izazvao medijsku pažnju, da pojasnim. Izricanje pedagoške mere učeniku nije u ingerenciji direktora nego tela propisanih Pravilnikom o kriterijumima za izricanje pedagoških mera."

"Najodlučnije odbacujem bilo kakvu konstrukciju ili zaključak izveden na osnovu moje izjave da ja opravdavam ili branim ovakvo ponašanje učitelja. Smatram da svako treba da snosi odgovornost za svoje postupke u skladu sa propisima", rekao je Tomislav Duk.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) RUSI NAM VRATILI MESO ZARAŽENO OPASNOM BAKTERIJOM?! Jedemo li namirnice koje nisu uništene?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track