SKANDAL U VUKOVARU: Poznati pedijatar bacio tek okoćenu štenad da skončaju na kamenu, građani u šoku!
Foto: Printscreen Facebook/Anubis klub

BEZDUŠNO

SKANDAL U VUKOVARU: Poznati pedijatar bacio tek okoćenu štenad da skončaju na kamenu, građani u šoku!

Hrvatska -

Vukovar potresa skandal s poznatim tamošnjim pedijatrom Draženom Karnašem, koji je tek okoćene štence svoje keruše bacio na obalu kraj reke Vuke.

Sreća pa ga je jedna sugrađanka videla i prepoznala, što njega nije sprečilo da baci štenad na obalu i ostavi ih. Zgrožena žena je spasla malene i predala ih prijateljici volonterki, koja ih je zbrinula.

Ispostavilo se da je Karnaš 2011. udomio kerušu Lolu i da je tada potpisao ugovor prema kom je bio dužan da je sterililiše. To nije uradio, a komšije Karnaševih potvrdile su da se Lola kotila dvaput godišnje. Šta je bilo sa štencima koje niko nije video - može samo da se pretpostavi.

Karnaševa supruga je u telefonskom razgovoru slagala volonterku da je njen muž bacio štenad jer su bila mrtva, a kad joj je ova odgovorila da su živa i zdrava kod nje, spustila joj je slušalicu.

Vukovarska policija je bezuspešno pokušavala da kontaktira s porodicom Karnaš, pa su o svemu obavestili Opštinskog javno pravobranilaštvo. Prema Zakonu o zaštiti životinja, kazna za napuštanje je do 30.000 kuna (4.000 evra). Međutim, u ovom bi slučaju može d se primeni i Krivični zakon, prema kom osoba koja teško zlostavlja životinju, nanosi joj nepotreban bol ili je izlaže nepotrebnim patnjama, može da bude osuđena i na godinu dana zatvora.

Inače, pedijatar Karnaš je prošle godine dobio Medalju časti, najviše priznanje struke, koje dodeljuje Hrvatska lekarska komora. A sad se mnogi Vukovarci pitaju kome to poveravaju lečenje svoje dece.

Kurir.rs/Dnevno.hr

Foto: Printscreen Facebook/Anubis Klub

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SPASAVAO PSA, A ONDA JE LED PUKAO POD NJIM! Heroj rizikovao život da bi izvukao lutalicu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track