OD ČEGA ĆE SAD DA ŽIVI: Todoriću sud blokirao imovinu i račune
Foto: Profimedia

odluka suda

OD ČEGA ĆE SAD DA ŽIVI: Todoriću sud blokirao imovinu i račune

Hrvatska -

Županijski sud u Zagrebu blokirao je, prema predlogu vanredne uprave Agrokora, s Antom Ramljakom na čelu, imovinu svih okrivljenih, obuhvaćenih istragom u slučaju Agrokor.

Oni se terete da su koncernu raznim malverzacijama od 2006. do 2017. naneli štetu od ukupno 1,6 milijardi kuna.

Portal podseća da je već ranije blokirana imovina prvookrivljenog u slučaju Agrokor - Ivice Todorića, koji se još uvek nalazi u bekstvu u Londonu.

Todoriću su privremeno oduzeti poslovni udeli u firmi Agrokor Projekti, koja nije u sastavu Agrokora, kao i 2.733 deonice Agrokora.

Blokirana su mu po tri računa kod Addiko Banke, Zagrebačke banke i Kreditne banke Zagreb. Isto tako, blokirani su mu računi kod banaka koje je imao u inostranstvu, a reč je o banci ABN AMRO iz Holandije te 100-postotni udeo u firmi Agrokor Investments koja je registrovana u Amsterdamu.

Uprkos blokadi imovine Ivici Todoriću, Ramljak je zatražio blokadu imovine za svih 15 osumnjicenih u slučaju Agrokor, ukljucujući i Todorićeve sinove Antu i Ivana.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ISTRAGA PRI KRAJU! Evo šta još treba da uradi Tužilaštvo da podigne optužnicu protiv Zorana Marjanovića?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track