DRAMA NA LINIJI BEOGRAD-ZAGREB Ipak nije dečak: Migrant (21) se podvukao pod autobus i tako se vozio 5 sati!
Foto: Profimedia

samo da se dokopa hrvatske

DRAMA NA LINIJI BEOGRAD-ZAGREB Ipak nije dečak: Migrant (21) se podvukao pod autobus i tako se vozio 5 sati!

Hrvatska -

Po dosadašnjim saznanjima radi se o 21-godišnjem državljaninu Iraka. Vlasti proveravaju kako je uopšte ušao u Hrvatsku, kažu u zagrebačkoj policiji.

ZAGREB - Zagrebačka policijska uprava, koja je nadležna za slučaj migranta koji je pronađen ispod autobusa na relaciji Beograd - Zagreb, oglasila se večeras saopštenjem o tom slučaju, demantujući da je reč o dečaku već se radi o 21-godišnjem muškarcu .

"Juče, 26. decembra oko 16.30 sati na autoputu A3, na odmorištu Križ, nakon dojave vozača autobusa, policijski službenici zatekli su nepoznatog stranog državljanina bez dokumenata", navodi se u saopštenju.

Stranom državljaninu pružena je lekarska pomoć te nisu utvrđene nikakve povrede, prenosi portal Index.hr.

Po dosadašnjim saznanjima radi se o 21-godišnjem državljaninu Iraka te su u toku provere utvrđivanja svih okolnosti njegovog ulaska i boravka u Hrvatskoj", poručeno je iz zagrebačke policije.

Osim toga, policija je potvrdila i da se migrant još uvek nalazi u Hrvatskoj, navodi portal.

Prethodno su mediji preneli da se dečak-migrant starosti 12 godina provukao se ispod autobusa hrvatskog prevoznika "Čazmatrans" na liniji od Beograda do Zagreba i jedva preživeo.

Kako je preneo Index.hr, on pukom srećom nije pao među točkove i poginuo. "Autobus je iz Beograda krenuo u 11:30.

Prošli smo Kutinu, a negde pre Ivanića smo čuli jako lupanje ispod autobusa. Najprije slab, a kasnije sve jači i jači zvuk. Čim je autobus stao, mali je sav prljav izašao između dela za točkove. Teturao se, bio je u vidljivom šoku", rekao je jedan od putnika.

Iz "Čazmatransa" su potvrdili šta se dogodilo i dodali da im to nije prvi takav slučaj.

"Možemo potvrditi da se navedeni događaj dogodio. Dečak je u Beogradu ušao ispod autobusa, obuhvatio je rukama i nogama osovinu koja spaja zadnje točkove i tako se držao neverovatnih pet sati", rekli su ranije danas u "Čazmatransu".

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Profimedia/Ilustracija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: KO NAS TO SNIMA? Ministar Stefanović rešio misteriju o kamerama!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track