Najnovije vesti

NOVI PREDSEDNIK OPŠTINE U ZADRU U ŠOKU: Njegova HDZ prethodnica platila 9 mobilnih i 35 kg jagnjetine opštinskim novcem - i to nije sve!
Foto: Printscreen 24sata.hr, Printscreen YouTube

JAGNJEĆA BRIGADA

NOVI PREDSEDNIK OPŠTINE U ZADRU U ŠOKU: Njegova HDZ prethodnica platila 9 mobilnih i 35 kg jagnjetine opštinskim novcem - i to nije sve!

Hrvatska

Luki Periniću (26) iz Pokreta mladih, novom predsedniku zadarske opštine bilo je sumnjivo što je njegova prethodnica, hadezeovka Sandra Vukić, izbrisala sve podatke od 2007. do 2017. iz svog službenog kompjutera, pa je angažovao IT stručnjake da probaju da ih vrate, a prvi otkriveni dokumenti su ga zaprepastili.

"Uvidom u fakture saznalo se da je Vukićeva pre svog rođendana naručila 35 kilograma jagnjetine od firme iz Benkovca, a platila ju je 5.365,50 kuna i to iz kase opštine Vrsi", priča Perinić.

 

Na račun opštine kupila je i devet skupih mobilnih telefona (četiri ajfona i pet "samsung" galaksija), koje opština i danas plaća i plaćaće ih oko 2.000 kuna mesečno i sledeće godine.

 

foto: Printscreen YouTube

Sandra Vukić

 

"Mi smo pisanim i usmenim putem u više navrata tražili od bivše predsednice opštine da nam vrati tih devet telefona jer oni nisu njeno lično vlasništvo. Odnosno, prema svemu sudeći, ipak jesu, jer ona odbija da ih vrati. Međutim, nama svakog meseca stižu računi od skoro 2.000 kuna i stizaće i dalje dok se ugovor ne isplati do kraja. Kad se sve sabere i oduzme, mislim da je tu počinjena šteta veća i od 50.000 kuna", žali se Perinić.

 

Zadarska policija je potvrdila da se bavi slučajem Vukić.

 

"Kad istraga bude gotova, o svemu ćemo izvestiti nadležno Državno pravobranilaštvo, koje će se izjasniti o spornom predmetu", kaže je Elis Žodan, portparol Policijske uprave zadarske.

 

Sandra Vukić nije se odazivla na pozive novinara.

 

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: 24sata.hr/Printscreen YouTube

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

(VIDEO) NISMO ROKFELERI, A TROŠIMO VIŠE OD NJIH! Beogradska jelka košta 83.000 evra, a samo jedna na svetu skuplja je od nje!

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...