(VIDEO) VEROUČITELJ KOJI JE ĐACIMA PROPOVEDAO MRŽNJU BRANI SE ĆUTANJEM: Na časovima pretio i vređao Srbe, a u zatvoru zanemeo!
Foto: Printscreen Facebook

čeka suđenje

(VIDEO) VEROUČITELJ KOJI JE ĐACIMA PROPOVEDAO MRŽNJU BRANI SE ĆUTANJEM: Na časovima pretio i vređao Srbe, a u zatvoru zanemeo!

Hrvatska -

ZAGREB - Krešimir Bagarić (38), veroučitelj OŠ "Matija Gubec" na Knežiji, koji je u petak završio u Remetincu zbog optužbi da je na času veronauka u novembru prošle godine đacima, između ostalog, govorio da bi trebalo obesiti bivše predsednike države Ivu Josipovića i Stepana Mesića, kao i ministarku spoljnih poslova Vesnu Pusić branio se ćutanjem.

Državno tužilaštvo je za njega tražilo pritvor zbog opasnosti od uticaja na svedoke i ponavljanja dela, ali je sudija zagrebačkoga Županijskoga suda pritvor odredio samo zbog opasnosti od uticaja na svedoke. Navodno je u pitanju samo jedan svedok, a reč je o zaposlenoj u pomeutoj školi.

Bagariću se na teret stavlja da je "svestan svog uticaja i autoriteta kao nastavnik, u nameri da izazove netrpeljivost i spremnost na nasilno ponašanje prema pripadnicima srpske nacionalnosti i muslimanske veroispovesti, podučavajući decu kao veroučitelj iznosio diskriminatorske stavove i iskazivao prezir i nesnošljivost prema pripadnicima spomenute nacionalnosti i veroispovesti".

Pozivajući se na nezvanične informacije Jutarnji list piše da deca koja su 29. novembra prisustvovala času veronauke za sada nisu među svedocima.

Za spomenuto krivično delo zakon propisuje kaznu do tri godine zatvora.

Da podsetimo Index je objavio snimak u kom spomenuti veroučitelj deci na času iznosi svoje ekstremističke političke stavove i pritom poziva na nasilje. Bagarićevo divljanje na nastavi u jednom odeljenju osmog razreda, snimio ga je jedan od učenika. Bagariću ovo nije prvi put da se tako ponaša pa je dete skupilo hrabrosti da snimi veroučitelja i dostavi snimak Indexu.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen Index.hr

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! NOVI OBRAČUN „ŠKALJARSKOG“ I „KAVAČKOG“ KLANA U BEOGRADU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja