BORI NE DAJU DA PEVA U PULI! Sve je bilo spremno za doček Srpske nove godine , a onda se oglasio gradonačelnik: Taj lik Drljača neće nastupati!
Foto: Dragana Udovičić, Foto: Dragana Udovičić

OTKAZANO

BORI NE DAJU DA PEVA U PULI! Sve je bilo spremno za doček Srpske nove godine , a onda se oglasio gradonačelnik: Taj lik Drljača neće nastupati!

Hrvatska -

Nastup srpskog pevača narodne muzike Bore Drljače, najavljen u okviru dočeka pravoslavne Nove godine 13. januara u Domu branitelja u Puli, otkazan je danas posle kontakta gradonačelnika Borisa Miletića sa predsednikom Zajednice Srba u Istri Miomirom Jeremićem.

Pošto je objavljeno da je Grad Pula pokrovitelj dočeka, Grad Pula se ogradio od nastupa Drljače.

Naime, organizator najavljenog dočeka je Zajednica Srba u Istri, a Dom hrvatskih branitelja nije u ingerenciji Grada već Ministarstva odbrane Hrvatske.

Oglasio se i gradonačelnik Pule rečima: “Taj lik Drljača neće nastupati“.

“Kratko i jasno – taj lik Drljača neće nastupati za doček pravoslavne Nove godine. Tačka“, napisao je gradonačelnik Boris Miletić na Fejsbuku.

"Grad Pula ograđuje se od nastupa muzičkog izvođača Bore Drljače čiji je koncert u organizaciji Zajednice Srba u Istri trebalo da se održi u sklopu proslave dočeka pavoslavne Nove godine, 13. januara“, saopštio je Grad.

foto: Kurir.rs

Iako je organizator najavljene manifestacije nezavisna organizacija, odnosno Zajednica Srba u Istri, kao i da za prostor Doma hrvatskih branitelja nije zadužen Grad Pula, već Ministarstvo odbrane Republike Hrvatske, pulski gradonačelnik kontaktirao je predsednika Zajednice Srba u Istri Miomira Jeremiča koji je odustao od nastupa navedenog izvođača, dodaje se u saopštenju.

"Grad Pula, poznat u celoj Hrvatskoj, ali i širom Evrope i sveta, kao grad liberalnih vrednosti i uspešne multikulturalnosti, ograđuje se od svake vrste nacionalne isključivosti i verske netrpeljivosti koja unosi razdor i nemir među stanovništvo“, navodi se.

Kurir.rs/ Tanjug/ Index.hr

Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track