PREDOMISLILI SE: Hrvatski veterani produžili ultimatum Plenkoviću do ponedeljka
Foto: Youtube/Printscreen

NISU BILI BAŠ TOLIKO OZBILJNI

PREDOMISLILI SE: Hrvatski veterani produžili ultimatum Plenkoviću do ponedeljka

Hrvatska -

Iako je u roku od 24 sata trebalo da istekne ultimatum koji je ratni veteran Petar Janjić Tromblon dao hrvatskom premijeru Andreju Plenkovićuto se danas nije dogodilo.

Tromblon je rekao kako će taj rok ipak produžiti do ponedeljka.

"Pomerili smo rok do ponedeljka ujutro zbog svih događaja. Dužan sam reći da hrvatski narod ne plaća Plenkovića da igra stoni tenis sa slovenačkim premijerom nego da donosi konkretne odluke", rekao je Janjić.

Od najave protesta, odnosno, slanja brodica u Savudriju, ne odustaje.

"Imam dosta prijatelja Slovenaca s kojima sam u kontaktu, njima isto ne odgovara ova opasna situacija. Mi smo sada doneli odluku da stanemo malo na loptu jer moramo da poštujemo odluku hrvatskih ribara jer ti ljudi ipak žive od svog hleba. Naše je da dođemo tamo i upozorimo vladu da ubrza proces u interesu ribara, ali i turizma", kazao je.

Janjić je objasnio kako bi slanje brodova u Savudriju trebalo da izgleda.

"Uplovljavanje brodova u Savudrijsku valu, do sredine. Mi bismo napravili fini koridor plovila s kojim bismo stavili do znanja da je to nepovrediva granica Republike Hrvatske i da mi kao građani imamo pravo da organizujemo protestni skup, mi bismo to nazvali 'regatom za Savudriju'. Ovo nije poziv na nasilje, ovo je poziv na razum. Slovenačka policija se danas služi nasiljem i terorizmom. Mi imamo pravo na samoodbranu", kaže.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: EKSKLUZIVNA ISPOVEST ZATVORENIKA! Zašto su poslednji dani ubice iz Rakovice ledili krv u žilama cimerima iz CZ?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track