ROK KOJI JE VETERAN DAO PLENKOVIĆU ISTIČE U 16 SATI: Ne odustajem od zahteva! Akcija će biti veća nego što sam očekivao!
Foto: Printscreen YouTube, Profimedia

ULTIMATUM

ROK KOJI JE VETERAN DAO PLENKOVIĆU ISTIČE U 16 SATI: Ne odustajem od zahteva! Akcija će biti veća nego što sam očekivao!

Hrvatska -

Rok koji je penzionisani pukovnik Petar Janjić Tromblon postavio Vladi Hrvatske i premijeru Andreju Plenkoviću da zaštiti hrvatske nacionalne interese u Piranskom zalivu ističe u 16 sati.

Janjić je u četvrtak praktično uputio ultimatum premijeru Plenkoviću da preduzme sve što je potrebno da bi "zaštitio hrvatsku državnu granicu i hrvatske ribare u Piranskom zalivu", jer će, kako je naveo, u suprotnom to učiniti on sa stotinama brodica.

"Sve komunikacije su obavljene, program naše regate u Piranskom zalivu je napravljen, dosad se akreditovalo više od 500 ljudi, a o svim detaljima ću javnost obavestiti u ponedeljak u 16 sati", rekao je Janjić u četvrtak.

foto: Profimedia

Kazao je da je sve spremno i da čeka samo da danas u 16 sati istekne rok koji je dao hrvatskoj vladi da zaštiti nacionalne interese u Piranskom zalivu i nakon toga će, kako je najavio, objaviti sve detalje o akciji koju priprema.

"Ja sam napravio veliku organizaciju, još veću nego što sam planirao, što se toga tiče... Ne odustajem od zahteva, ni slučajno", rekao je.

U međuvremenu su se zainteresovani istarski ribari sastali u Zagrebu sa ministrom Tomislavom Tolušićem i predstavnicima još nekih resora i izrazili zadovoljstvo što su dobili od njih garancije da će moći nesmetano da ribare u Piranskom zalivu.

Janić, međutim, prenose mediji, ne smatra da je to dovoljno i tvrdi da neće odustati od najavljenog pohoda.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Youtube/Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SILA 21 EPIZODA: Pogledajte kakvim naoružanjem raspolažu Hrvatska i Slovenija!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track