LOBANJA JE RAZBIJENA NA SLEPOOČNICI: Posmrtni ostaci Francuskinje stradale u Hrvatskoj otkrivaju važne detalje
Foto: Google Maps, privatna arhiva

NOVI DETALJI

LOBANJA JE RAZBIJENA NA SLEPOOČNICI: Posmrtni ostaci Francuskinje stradale u Hrvatskoj otkrivaju važne detalje

Hrvatska -

Forenzičari su otkrili prve nalaze analize nedavno otkrivenih posmrtnih ostataka za koje se veruje da pripadaju En-Sesil Pinel (23), Francuskinji koja je u julu 2014 došla u Hrvatsku i nestala bez traga.

Na lobanji, koja je s drugim ljudskim ostacima i delovima garderobe pronađena u šumi u mestu Tržić Tounjski, primećen je prelom baze lobanje kod slušnog otvora, na desnoj slepoočnici.

"S obzirom na to da je prelom baze lobanje na tom delu, mogu gotovo sa sigurnošću da kažem da je takav prelom posledica pada. Radi se o području koje mi u sudskoj medicini nazivamo delom ispod oboda šešira i svi prelomi koji nastaju ispod oboda šešira su posledica pada, pri čemu se mora udariti u neki tvrdi predmet da bi do preloma došlo, na primer o kamen, a nikako nije posledica udarca", rekao je za Jutarnji list prof. dr Dušan Zečević, patolog.

"Hvala vam što se brinete, mi smo sada prisiljeni da čekamo potvrdu DNK testa. Dok ne stigne ta potvrda, ne možemo da kažemo da pronađene kosti pripadaju En-Sesil. Nažalost, ne znamo koliko vremena je potrebno za DNK test. U nama su se pomešali bol i strašna tuga", kažu za 24sata.hr roditelji En-Sesil, Žislen i Mišel Pinel.

Naime, karlovačka policija potvrdila je da su kosti koje su u nedelju pronašli lovci u Tržiću Tounjskom ljudske, ali još je prerano reći da li je reč o ostacima tela En-Sesil Pinel. Uz kostur su pronađene crne čizmice kakve je ona zaista imala, slušni aparat kakav je nosila i narukvica-ulaznica za festival Memento Demento.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Google Maps, privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track