PERNAR BI POSLAO RATNE BRODOVE U PIRANSKI ZALIV: Slovencima treba prosto reći NAŠ JE VEĆI i doviđenja!
Foto: Printscreen/ Youtube

inTvervju

PERNAR BI POSLAO RATNE BRODOVE U PIRANSKI ZALIV: Slovencima treba prosto reći NAŠ JE VEĆI i doviđenja!

Hrvatska -

Ivan Pernar, poslanik Živog zida u Hrvatskom saboru, izjavio je da bi spor sa Slovenijom oko Piranskog zaliva rešio slanjem ratne mornarice.

"Slovenija uopšte nema ratnu mornaricu. Da Hrvatska pošalje jedan ratni brod tamo, celo ovo natezanje bi prestalo. Više ne bi ove slovenačke policijske kade maltretirale naše ribare, nego bi shvatili da je Hrvatska suverena zemlja, da štiti svoje more i da nemaju šta da rade u našim vodama. Celo ovo natezanje i prepucavanje, koje traje mjesecima, trenutno bi prestalo", rekao je Pernar za Novi list.

foto: printscreen

Piranski zaliv

Na pitanje bi li takva akcija možda izazvala eskalaciju nasilja, Pernar je odgovorio: "Ma, kakvo nasilje. Ne znam gde vi tu vidite nasilje. I slanje policijskog čamca onda može da bude nasilje. Ovo je jednostavno situacija, kako bi (američki predsednik Donald) Tramp rekao - moj je veći. Treba jednostavno Slovencima reći 'naš je veći' i - doviđenja", odlučan je Pernar.

Što se unutrašnje politike tiče, Pernar je objasnio da je uspeh njegove stranke rezultat gubitka kredibiliteta Mosta, raspada SDP-a i omraženosti premijera Andreja Plenkovića u javnosti.

foto: Printscreen

"Cilj nam je, na kratke staze, da budemo najveća opoziciona tranka. Cilj nam je da posle drugih izbora dođemo u poziciju da formiramo vlast. Nama je i sad nuđeno da uđemo u vlast s HDZ, ali to ne bi bila stvarna vlast, bili bi tamo kao onaj Vrdoljak. To nas ne zanima. Mi smo igrači na veliko, zanimaju nas krupne stvari", rekao je Pernar.

"Naš program je jasan i javan - od monetarne reforme do izlaska iz NATO i EU i dalje, na primer, ukidanje TV pretplate, dizanje minimalne penzije..." objasnio je i dodao da će Živi zid staviti interese građana ispred interesa kreditora. Kaže da je svestan da je to obećavala i grčka Siriza, ali da je ona popustila pod pritiskom jer je "nisu vodile autoritarne ličnosti, nego nekakvi pseudolevičari".

foto: Fonet

Pernar: Da je Orban stvarno dobar državnik, EU bi izbacila Mađarsku

Kad ga je novinar uporedio s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, Pernar je zaključio da je Orbanova politika puna kompromisa i nezameranja.

"Sve dok je Mađarsku u EU, znači da on provodi slugeranjsku politiku. Da je Orban stvarno dobar državnik, EU bi iz svog članstva izbacio Mađarsku", smatra Pernar.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto: Printscreen YouTube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! ISTORIJSKI SUSRET U BEOGRADU POSLE TRI DECENIJE! Evo šta Srbija može da očekuje od posete japanskog premijera!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track