Najnovije vesti

HRVATSKI PAR IZ PAKLA: Obećali im posao, pa ih tukli i terali da kradu
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

POČINJE SUĐENJE

HRVATSKI PAR IZ PAKLA: Obećali im posao, pa ih tukli i terali da kradu

Hrvatska

Opštinsko državno tužilaštvo u Hrvatskoj tereti muškarca M. B. i ženu J. F. za trgovinu ljudima. Prva žrtva bio im je muškarac niže intelektualne sposobnosti, a pošto je njega spasla policija, namamili su ženu.

Na bjelovarskom sudu uskoro će početi suđenje mlađem paru koji živi u naselju udaljenom 20-tak km od Bjelovara. Par je u junu 2015. tražio osobu za pomaganje prilikom selidbi i čišćenja stanova za adaptaciju. Javio se muškarac niže intelektualne sposobnosti.

Prvookrivljeni mu je obećao stan, hranu i dnevnicu kad bude radio.

Međutim, kad je nesrećni čovek došao i pristao na dogovorene uslove morao je da čuva, kupa i presvlači njihovu decu. Naterali su ga i da obavlja sve kućne poslove, kosi travu, pere im i masira noge.

Kad se nesrećnik bunio da je to mimo dogovora i da ga ne plaćaju, fizički bi ga kažnjavali na razne načine. M. B. mu je govorio da može da ga ubije kad god hoće, ako ne bude poslušan. U strahu za život radio je sve što se od njega tražilo.

Zlostavljači su ga u više navrata na moru stavili u invalidska kolica kako bi glumio nepokretnu osobu i prosio. Sav novac predavao je paru koji bi ga, kad ne bi isprosio dovoljno, fizički zlostavljao.

"Robovlasnički" tretman trajao je do avgusta 2016. kad je uspeo da pobegne i sve prijavi policiji.

Posle njegovog bega u januaru 2017. par je namamio ženu uverivši je da njihova pređašnja žrtva živi kod njih i da će ona živeti s njim. Kad je nesrećnica došla oduzeli su joj isprave i mobilni telefon i tražili od nje da čuva, hrani i presvlači njihovu decu pri čemu su joj govorili da će je ubiti ako decu ostavi same.

I ona im je morala da im pere i masira noge. Kad bi se pobunila ili kada ne bi dobro obavila naložene poslove, tukli bi je. Naterali su je i da im daje socijalnu pomoć koju je primala i da krade po trgovačkim centrima. Tortura je trajala sve do aprila 2017. dok je policija nije pronašla u kući zlostavljača.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...