(FOTO) KERUŠI S NAJTUŽNIJIM OČIMA PREMINUO VLASNIK: Spava u korpi na njegovoj jakni, a sada moraju da joj nađu novi dom
Foto: Facebook/Nina Balaško

POTPUNO SAMA U KUĆI

(FOTO) KERUŠI S NAJTUŽNIJIM OČIMA PREMINUO VLASNIK: Spava u korpi na njegovoj jakni, a sada moraju da joj nađu novi dom

Hrvatska -

Keruša Tina, nemačka ovčarka stara pet i po godina, već nedelju dana, otkad je umro njen vlasnik, spava u korpi na njegovoj jakni.

Zatvorena je i potpuno sama u kući svog pokojnog vlasnika Slavka iz koje ne izlazi. Tina nikada nije napustila svoje dvorište na zagrebačkom Jarunu, pa njeno udomljavanje ide nešto teže, ne zna se kako reaguje u kontaktu s drugim životinjama i decom. Komšinica je, u međuvremenu, uspela da joj pronađe novi privremeni dom, ali kako će dalje stvari da se odvijaju, ostaje da se vidi.

Postoji još jedan, veći, problem s udomljavanjem, naslednici prvo moraju da odreknu psa i taj čin mora da bude zvanično dokumentovan. Pokojni vlasnik ima naslednika, daljeg rođaka koji živi u Slavoniji, ali ga kujica ne zanima.

"Naši zakoni pse tretiraju kao stvari. Postoji procedura koju moram da poštujem: treba mi umrlica, potpisana izjava naslednika kojom se odriče psa i tek onda možemo da počnemo sa udomljavanjem", objasnila je Elizabeta Batori koja je poznavala pokojnog gospodina Slavka, a sada želi da zbrine Tinu.

S prijateljicama Ninom Balaško i Tamarom Drvar odlučila je da pomoć potraži preko Fejsbuka.

Za manje od 24 sata objava je podeljena više od 2.000 puta. Tina teško hoda i prilično je mršava, ali ne odbija hranu. Jedan komšija ima pristup kući, pa joj dolazi jednom dnevno da ostavi hranu.

"Prvi korak smo uradili, Tina je na privremenom smeštaju gde se polako opušta i upoznaje sve oko sebe. Prva noć je prošla mirno. Bila je puna buva, a dogovoren je kompletan i detaljan pregled kod veterinara. Tina ima dekubituse po nogama i nekakve promene na mlečnim žlezdama", napisala je Nina Balaško na Fejsbuku rekavši da će im biti potrebna i finansijska pomoć.

Kurir.rs/Telegram.hr Foto: Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) BAJKOVITA PRIČA JEDNOG MAČKA! Ostavljen kao beba, udomljen i uživa u toplom domu sa dobermanom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track