ŽELJA DA ULOVI LAVA JE BILA KOBNA: Ko je hrvatski hotelijer koji je svoju strast u Africi platio glavom
Foto: Printskrin/Facebook, Profimedia

Tragedija

ŽELJA DA ULOVI LAVA JE BILA KOBNA: Ko je hrvatski hotelijer koji je svoju strast u Africi platio glavom

Hrvatska -

Pero Jelinić, hrvatski državljanin koji je ubijen u subotu u lovu na lavove u Južnoafričkoj Republici, poznati je i pasionirani lovac s Paga, dugogodišnji član lokalnog Lovačkog društva Kamenjarka i vlasnik hotela-restorana Biser.

Vest o njegovoj pogibiji zatekla je u subotu sve njegove prijatelje i kolege, među njima i Slavka Pernara, dugogodišnjeg prijatelja, koji je s njim u kontaktu bio početkom ovog meseca. Jelinić je, po rečima Pernara dugo planirao da svoju bogatu lovačku kruniše trofejem lava, ali ga je to na kraju koštalo života.

On je na Pag stigao sedamdesetih godina, kako bi preneo svoje iskustvo u hotelijerstvu stečeno u Bonu. Lovci su ga već tada srdačno dočekali, pomagali mu u radovima na porodičnoj kući, pa se može reći da je bio među svima omiljen.

"Bio je strastveni lovac na krupnu i sitnu divljač, i u toj potrazi obišao je veći dio sveta. Poslednju godinu dana dao je svoj hotel u zakup baš kako bi mogao da se posveti stvarima koje je planirao da ostvari i uživao u zasluženoj penziji.

Dočekao je nažalost najružniji kraj - poginuo je u onome što je najviše voleo, kaže Pernar, vidno pogođen vešću iz Južne Afrike.

Jelinić je za svoje godine bio izuzetno vitalan, pa mu nije bio problem u 75. godini da ode u Afriku na lov. Takav put, kaže Pernar, obično traje sedam do devet dana. Iako je i sam obišao puno lovnih terena, on nije išao u lov na lavove, jer ga to nije privlačilo, a ni zbog svojih obaveza nije mogao da izdvoji toliko vremena.

"Njegova kancelarija, lovačka sala, bila je puna trofeja, kapitalnih primeraka jelena, medveda, svega što se moglo da se ulovi u Hrvatskoj i Evropi", navodi se.

Kurir.rs/057.info.hr

Foto: Profimedia/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track