(VIDEO) PROTEST ZBOG HRVATSKE GEJ SLIKOVNICE: Na dečijem karnevalu u Kaštelima zapaljena sporna knjiga
Foto: Facebook

jasna poruka

(VIDEO) PROTEST ZBOG HRVATSKE GEJ SLIKOVNICE: Na dečijem karnevalu u Kaštelima zapaljena sporna knjiga

Hrvatska -

U Kaštelima je na dečjem karnevalu pred nekoliko stotina okupljenih spaljena slikovnica "Moja dugina porodica", koja govori o deci iz istopolnih zajednica.

Ovo je na Fejsbuk nalogu objavio korisnik Random Toni.

“Da bi shvatili što su i kakva su Kaštela, prilažem vam slike sa dečjih kaštelanskih maškara u kome su organizatori ispred nekoliko stotina roditelja i dece zapalili slikovnicu sa dve mame i dva tate", napisao je on.

Izdavač slikovnice je udruženje "Dugina porodica", koje će slikovnicu donirati zainteresovanim vrtićima i školskim bibliotekama širom zemlje.

Inače, i pre izdavanja pomenute slikovnice pojavili su se negativni komentari. Tako je udruženje Vigilare uputilo ministarki nauke i obrazovanja Blaženki Divjak otvoreno pismo, u kome ocenjuje da se radi o političko-ideološkoj agendi i pita hoće li dozvoliti ulazak "sporne literature" u vrtiće i škole.

Ministarku pitaju i da li je za hrvatsku decu dobro da se u vaspitno-obrazovnim ustanovama distribuira literatura koja nema odobrenje stručnih tela, da li je primereno da udruženja civilnog društva samoinicijativno u vrtiće i škole dostavljaju literaturu koja bi se onda potencijalno koristila u nastavi i da li će direktori moći da odbiju ovakvu donaciju.

Kurir.rs/Danas.hr

Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track