(VIDEO) JUNKER OČITAO LEKCIJU IZ PRISTOJNOSTI HRVATSKIM POSLANICIMA U EP: Da sam najavio finansiranje mosta preko Sene, dvoranom bi se prolomio aplauz!
Foto: Printscreen/ Youtube, Foto: Printscreen/ Youtube

U SVOM STILU

(VIDEO) JUNKER OČITAO LEKCIJU IZ PRISTOJNOSTI HRVATSKIM POSLANICIMA U EP: Da sam najavio finansiranje mosta preko Sene, dvoranom bi se prolomio aplauz!

Hrvatska -

Žan-Klod Junker posle govora Andreja Plenkovića, između ostalog, vrlo je nedvosmisleno i jasno naglasio jednu za Hrvatsku bitnu stvar - EU će svakako sufinansirati izgradnju Pelješkog mosta. Međutim, Junker je to uradio na sebi svojstven način.

"Evropska komisija će podržati izgradnju mosta Pil... Pilšisak. Tako nekako se zove", mučio se s izgovorom Pelješkog mosta predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker, a hrvatski premijer Plenković signalizirao mu je rukom "li-la", odnosno "dovoljno blizu", uz smešak naravno, a nasmejali su se i prisutni poslanici EP.

"Nego, mi znamo gde se nalazi i podržaćemo taj projekt, kao što podržavamo i sve projekte dole u Dalmaciji", dodao je Junker.

Junker je istakao da je tu reč o važnim projektima za Hrvatsku, ali i za EU, te dodao i jednu bitnu stvar, a ta je da revizija EU proračuna ne može dovesti u pitanje potporu tom važnom hrvatsko-evropskom projektu.

Tad se naglo okrenuo i primetio da u dvorani parlamenta pasivnost hrvatskih evroparlamentaraca na njegove reči podrške.

"Samo je jedan hrvatski predstavnik u prostoriji?" zapitao je Junker upirući prstom prema delu gde sede hrvatski poslanici, uz smeh ostalih u dvorani.

"Napravićemo to, čak i bez vašeg pljeska. Nema na čemu", zaključio je Juncer i zaradio aplauz.

"Da sam najavio finasiranje mosta preko Sene, dvoranom bi se prolomio aplauz, ali i ovaj projekat u Hrvatskoj je važan kao i oni u Zapadnoj Evropi. Ne smemo zanemariti razvoj novih država članica", poručio je Junker.

Tonino Pikula i Ivana Maletić kritiku su prihvatili sa srdačnim osmehom, no Biljana Borzan izgledala je "smrknuto", pokazale su kamere.

Kurir.rs/ Dnevnik.hr

Foto: Printscreen/ Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PREDSEDNIK EVROPSKE KOMISIJE JASAN! Evo kada će Srbija i Crna Gora ući u EU!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track