HRVATSKI RODITELJI U ŠOKU: Osuđeni pedofil radi kao trener, direktorka škole ne reaguje
Foto: Profimedia

OPASAN

HRVATSKI RODITELJI U ŠOKU: Osuđeni pedofil radi kao trener, direktorka škole ne reaguje

Hrvatska -

Osuđeni pedofil drži treninge u jednoj od osnovnih škola, ali i u još jednom sportskom objektu u Varaždinu.

Devojčice stare 15 i 17 godina 2007. godine bile su žrtve trenera koji je zloupotrebio svoj položaj i seksualno ih zlostavljao obećavajući im zauzvrat napredovanje u klubu.

Zbog toga je osuđen na četiri i po godine zatvora i završio u registru pedofila sa rehabilitacijom do 2031. (tek tada se njegovo ime može da bude obrisano iz registra pedofila)

Ali pedofil i dalje radi kao trener borilačkog sporta – preselio se i sada trenira decu na području Varaždina.

‘Žrtva je bila upravo devojčica koju je trenirao. Svoju kćerku smo prestali da vodimo na treninge i rekli smo direktorki, ali ona nije ništa uradila. Čak smo ga videli da u svome automobilu vozi devojčice iz drugih mesta jer ima treninge po celoj županiji’, naveli su roditelji u pismu.

RTL je utvrdio kako sporni trener drži treninge u jednoj od osnovnih škola, ali i u još jednom sportskom objektu u Varaždinu.

‘Ja radim s decom, ali ko je rekao da ja ne mogu raditi s decom ili bilo kim? Uopšte ne znam o čemu je reč, ko vas je zvao? Zato što ću tu osobu i bilo koga, ja apsolutno tužiti jer ja sam slobodni građanin Hrvatske jer ono što je bilo to je iza mene, što je pre nekih osam, devet, deset godina bilo, to apsolutno…’, branio se muškarac.

Direktor škole tvrdi na ne zna da li je trenet seksulani prestupnik, jer taj podatak ne traže pri zaposlenju.

Trener je novinari,ma negirao da se nalazi u registru seksulanih prestupnika, već da je zamo da je osuđen za zloupotrenu položaja: Registar seksulanih prestupnika je to demantovao.

Kurir.rs/Net.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track