HRVATSKI PRODAVCI UHAPŠENI ZBOG RASISTIČKOG NAPADA: Jemenku psovali, čupali za kosu i udarali!
Foto: Profimedia

SKANDAL NA ZAGREBAČKOJ PIJACI

HRVATSKI PRODAVCI UHAPŠENI ZBOG RASISTIČKOG NAPADA: Jemenku psovali, čupali za kosu i udarali!

Hrvatska -

ZAGREB - Policija je uhapsila prodavce, inače bračni par M. (41) i N.M. (39) sa zagrebačke pijace Kvatrić, zbog pretnji i napada na državljanku Jemena, a sve zbog druge boje kože, što se tretira kao zločin iz mržnje.

Prema neslužbenim podacima, napad je izbio jer je žrtva prigovorila zbog visoke cene narandži. Osumnjičeni su posle saslušanja odvedeni u pritvorsku jedinicu, a državnom tužilaštvu je podneta krivična prijava. Državljanka Jemena sa prijavljenim boravištem i statusom strankinje u Zagrebu, htela je da kupi narandže na pijaci, a kada je zbog previsoke cene prigovorila prodavcu koji je od nje za kilogram tražio 30 kuna, prodavac je počeo da je vređa zbog boje kože i naziva pogrdnim imenima i pretio joj da će je ubiti. U napad se potom uključila i prodavačica koja je žrtvu vukla za kosu i vređala je takođe zbog boje kože.

"Prvo me napao me prodavac koji me psovao, a kada sam rekla da ću da zovem policiju, umešala se i jedna žena. Ona mi je čupala kosu i uzela voće, udarila me po leđima, a kada sam se htela da odem, ona je trčala iza mene i tukla me i čupala", priča Ajla, koja je prevodilac i 16 godina živi u Zagrebu.. Pobegla je u jednu od pekara gde su je zaključali, pa je tamo uspela da pozove policiju. Reagovali su građani koji su sklonili Jemenku u jednu prodavnicu, a žena je zatražila pomoć u KBC-u Zagreb, gde su lekari konstatovali lakše povrede ruku i glave.

Kurir.rs/Index.hr

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track