DRANJE ZA VENČANJE: Iskeširaj bogatstvo, pa kaži DA u Dubrovniku
Foto: Profimedia

SKUPA EKSTRAVAGANCIJA

DRANJE ZA VENČANJE: Iskeširaj bogatstvo, pa kaži DA u Dubrovniku

Hrvatska -

Poznato je da su cene bilo čega u Dubrovniku mnogo veće nego u ostatku Hrvatske, što važi i za cene venčanja. Stranci koji žele da kažu sudbonosno da u ovom gradu spremni su da da plate pravo bogatstvo.

U zavisnosti od toga da li je venčanje crkveno ili građansko, za koje treba da se plati i najamnina za lokaciju, na primer Sponzu ili Lokrum, zatim da se plati najam i dostava stolica za sve goste, cene za skromnije venčanje za 50-ak ljudi variraju između 10.000 i 13.000 evra, kaže suvlasnica jedne dubrovačke agencije specijalizovane za venčanja.

foto: Profimedia

Sponza je najskuplja lokacija

Zanimljivo je kako stranci za zahvalnice često biraju nešto tradicionalno i domaće poput ušećerenih badema, arančina, flaše travarice ili domaćih likera, staklene brodiće, a često u ime svojih gostiju doniraju novac odabranim dobrotvornim udruženjima.

Što se tiče hrane, cena menija u hotelima je od 75 do 140 evra po osobi, naravno bez pića. Ako je reč o keteringu na primer na Lovrijencu, cena menija je od 150 evra i više, što je obično i najskuplji meni. Lovrijenac i Sponza su najskuplje lokacije u Dubrovniku za venčanja.

Venčanja su relativno nova industrija u turizmu, a zarada je ogromna. Dubrovnik za mesto venčanja obično izaberu britanski irski turisti, ali ima ih i iz drugih zemalja.

Kurir.rs/100posto.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track