SRBIN SRBA I HRVAT HRVOJE IMAJU PRIČU KOJA ĆE VAS ODUŠEVITI: Šire bratstvo kroz zajednički biznis!
Foto: Printscreen/ Prva, Foto: Printscreen/ prva

PRIJATELJSTVO

SRBIN SRBA I HRVAT HRVOJE IMAJU PRIČU KOJA ĆE VAS ODUŠEVITI: Šire bratstvo kroz zajednički biznis!

Hrvatska -

Beograđanin Srba Veljić nije ni pomišljao da će mu jedno krstarenje Hrvatskim primorjem pre šest godina doneti prijateljstvo koje će kasnije preći u poslovnu saradnju.

"Upoznali smo se pre osam godina, bili smo na jednom krstarenju po Hrvatskoj, na Hvaru“, započinje priču Srbislav Veljić. Sudbina je htela da ribu u restoranu priprema baš on. "Jako mu se svidela hrana koju sam pripremao i odnos kakav smo prema njemu imali", nastavlja Hrvoje Horvatin iz Hrvatske. Tako se rodilo prijateljstvo između Srbina Srbe i Hrvata Hrvoja.

"Zvali smo jedan drugog 'imenjače'. I onda mi kažu: 'Čekaj, je l' moguće da se dečko sa Hvara zove Srbislav?', ja kažem: 'Nije Srbislav, već Hrvoje, mi smo imenjaci u svojim zemljama'“, priča Veljić. Hrvoja su zatim počeli da zovu 'Srbo'. Kada je Srbinu u Beogradu zatrebao kuvar, nije morao dugo da razmišlja. "Hrvoje je došao, bilo mu je teško u početku, ali smo mu razbili strah i tremu", nastavlja Veljić.

Sada Srba i Hrvoje zajedno vode restoran na Senjaku, a šale na račun njihovih imena ne prestaju. "Ovde su ljudi, kad sam počeo, mislili da ih zezam. Mislio sam da nikako neću moći da se naviknem. Sad mi je lepo, sad sam se opustio, uživam“, priča Hrvoje Horvatin. Pokazali su da srpsko-hrvatska kombinacija može da uspe u Srbiji.

Kurir.rs/ Prva.rs

Foto: Printscreen/ Prva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track