LOPOVSKO BRATSTVO I JEDINSTVO: Hrvat i Bosanac plastičnim pištoljem ojadili zagrebačke prodavice
Foto: Profimedia

lukavo

LOPOVSKO BRATSTVO I JEDINSTVO: Hrvat i Bosanac plastičnim pištoljem ojadili zagrebačke prodavice

Hrvatska -

Jedan državljanin Hrvatske i jedan državljanin BiH se terete da su plastičnim nožem i plastičnim pištoljem opljačkali pet kladionica i osam apoteka i uzeli više od 40.000 kuna.

Zagrebačka policija sumnjiči 25-godišnjeg Hrvata i 36-godišnjeg bosansko-hercegovačkog državljanina da su od 8. januara počinili šest razbojništava, a 25-godišnjak sam još šest razbojništava i jednu drsku krađu.

Mete su im bile apoteke i kladionice na području Črnomerca, Podsuseda, Dubrave, Maksimira, Peščenice, Medveščaka, Trnja i Samobora.

Do ciljanih mjsta dolazili su pešice ili iznajmljenim automobilom, pri čemu bi stariji osumnjičenik čekao u automobilu, dok bi mlađi maskiran ulazio u poteke ili kladionicu i od zaposlenika uzimao novac preteći im plastičnim pištoljem ili plastičnim nožem.

Prema nezvaničnim informacijama na koje se poziva portal Index.hr, 25-godišnjak je dva puta koristio plastični nož, a u ostalima slucajevima plastični pištolj.

Uhapšeni su u utorak u trenutku pljačke jedne apoteke. Oni se terete da su krađom prisvojili oko 44.000 kuna, saopštila je policija.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track