(VIDEO) ZAVEO GA PREKO INTERNETA PA MU UZEO SVE ŠTO IMA: Lakoverni Zagrepčanin nije ni slutio da će mu susret sa beogradskim Drakulom biti lekcija za ceo život
Foto: Printscreen Youtube/Petar Živković

prevarant

(VIDEO) ZAVEO GA PREKO INTERNETA PA MU UZEO SVE ŠTO IMA: Lakoverni Zagrepčanin nije ni slutio da će mu susret sa beogradskim Drakulom biti lekcija za ceo život

Hrvatska -

Hladne zimske sate tokom jedne od dosadnih večeri sredinom januara 2013. godine Srđan Drakula (34), internacionalni varalica rođen u Gospiću sa prebivalištem u Beogradu i boravištima od Zagreba do Rijeke, odlučio je da provede za kompjuterom, tačnije na Planeti Romeo. Ulogovao se na taj internet portal za upoznavanje pod nadimkom Yu Boy.

U moru ponuda za dopisivanje, Yu Boy odabrao je Notorious_Zg-a, iza kog se krio markantni Goran M. Razgovor između njih dvojice ubrzo je dobio drugu dimenziju koja je Goranu M., osim emocija, ulila i posebno poverenje jer od samog početka Drakula alias Yu Boy s njim nije bio iskren. Predstavio mu se, naime, kao Aleksandar Aca Đurković, a nakon druženja uživo, čak ga je i pokrao.

Iz kutijice sa nakitom uzeo mu je uspomene sa sentimentalnom vrednošću - zlatnu narukvicu od tri vrste zlata, zlatni lančić s priveskom u obliku krsta, pleteni zlatni lančić i dva skupocena sata. Sve ukupno u vrednosti od oko 2.000 evra, ali za pokradenog mladića šteta je još i veća jer uspomene, kao i izigrano poverenje, nemaju cenu.

"Rekao mi je da se zove Aca, da je iz Srbije i da je na privremenom radu u Hrvatskoj. Tvrdio je da je u Zagrebu iznajmio stan sa kolegom i da rade na dve lokacije, u Zagrebu i Rijeci. Zamolio me je 14. februara 2013. da ga primim kod sebe na nekoliko dana jer je njegovom kolegi došla žena u posetu. Nisam imao razloga da sumnjam da je lopov. Posle dva dana, rekao mi je da ide na svadbu u Beograd i da će da se vrati. Ali, nije", objašnjavao je policiji Goran svoje loše iskustvo s Drakulom.

Nekoliko dana kasnije, video sam da mi fale satovi iz fioke u ormaru, a onda sam video da nema ni zlata. Preko interneta sam ga zamolio da mi vrati moje stvari i rekao mu da u stanu postoje brojni dokazi, između ostalih i njegova jakna, da je bio kod mene. Znam da je glupo, ali tvrdio je da je po zanimanju pravnik i da radi za britansku firmu. Nije mi se činio kao osoba kojoj fali novac jer je bio pun nakita, prstenja, ogrlica. Smatrao sam to preteranim kićenjem. Pretvarao se da je ležerna osoba, a ne kleptoman", dodao je on.

Iako je Drakulu u bezbroj poruka molio samo da mu vrati uspomene, on ga je zavlačio i pritom preklinjao da ga ne prijavi policiji, a u jednoj od poruka poslatih 20. februara 2013. posrnuli Yu Boy se "posuo pepelom" i priznao Goranu M.: "Nisam taj nakit i satove uzeo od tebe da bih ih prodao, nego da ih nosim na sebi. Nazvaću te i doneću ti ih nazad. Oprosti ako možeš, ako ne jbg. Ti si divan, a ja imam problem sa sobom. Kad vidim nešto na nekom, prosto to poželim da nosim. Stvarno, jače je od mene. Video si koliko volim minđuše. A ubio bih se, jer sam to tebi uradio koji si mi se svideo za nešto ozbiljno. Nisam te pitao ništa jer sam idiot. To je neki vid kleptomanije".

U Opštinskom prekršajnom sudu u Zagrebu zbog krađe zlata i satova između 14. i 16. februara 2013., Drakuli traje suđenje na kom je decidno odbacio optužbe, rekavši: "Nisam kriv!". Da li će da do kraja suđenja da iznese odbranu ili će da se brani ćutanjem, pokazaće vreme.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto: Printscreen Youtube/Petar Živković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: SRBIJI PRETI MASOVNO TROVANJE CIJANIDOM, UPOZORAVAJU STRUČNJACI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja