POVERENIK HRVATSKE VLADE ZA AGROKOR PODNEO OSTAVKU: Ramljaka iznervirali konstantni napadi i pritisci!
Foto: EPA, Foto: EPA/ANTONIO BAT

ODLAZI IZ POSRNULOG HRVATSKOG KONCERNA

POVERENIK HRVATSKE VLADE ZA AGROKOR PODNEO OSTAVKU: Ramljaka iznervirali konstantni napadi i pritisci!

Hrvatska -

Vanredni poverenik hrvatske vlade za Agrokor Ante Ramljak izjavio je da je podneo neopozivu ostavku na tu funkciju.

Ramljak je tako potvrdio medijske spekulacije da je sinoćnji sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem i njegovim najbližim saradnicima u vladi završio njegovim odlaskom iz vanredne uprave posrnulog hrvatskog koncerna.

Navodi se da je Ramljak iznerviran konstantnim napadima i pritiscima iz Vlade odlučio da ponudi ostavku.

Njegovom odlasku navodno se usprotivio deo predstavnika poverilaca, koji zahteve za odlaskom Ante Ramljaka smatraju politikanstvom i upozoravaju da je očuvanje procesa Agrokora i dovođenja do njegovog kraja ključan posao koji se mora odraditi.

Ramljak je Vladi prepustio da komunicira sve odluke o njegovom odlasku s čelne pozicije, kao i dalje korake u nastavku upravljanja krizom u kompaniji. Navode i da odluku o ostavci prihvata ili odbija Trgovački sud.

Mediji su proteklih dana objavili da je bivša firma Ante Ramljaka, Texo Management d.o.o. sklopila ugovor s firmom AlixPartners za savetovanje o restrukturiranju Agrokora na temelju kojeg svake sedmice naplaćuje za poslove savetovanja gotovo 250.000 kuna.

Ante Ramljak je u bivšoj firmi formalno bio zaposlen i nakon što je došao na čelo Agrokora 10. aprila prošle godine, a radni odnos mu je prestao 30. aprila. Portal Indeks objavio je dokument koji je potvrdio da je Ramljak istovremeno bio vladin poverenik i zaposlenik Texo Managementa u prvih dvadeset dana kada je, kako navodi portal, ta mala konsultantska firma ugovorila posao. Formalno ih je angažovao AlixPartners 25. aprila.

Posle objave u medijima, iz Agrokora su naveli da "datum formalne odjave, koja je usledila 20 dana po prestanku radnog odnosa raskidom ugovora o radu, ne menja činjenicu da je Ante Ramljak radni odnos u Texo managementu raskinuo kada je imenovan za vanrednog poverenika".

Kurir.rs/ Beta

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track