STOPIRANA TRGOVINA AKCIJAMA AGROKOROVIH FIRMI: Posle Ramljakove ostavke turbulencije na zagrebačkoj berzi!
Foto: Reuters, Foto: Reuters

NOVI POTRES

STOPIRANA TRGOVINA AKCIJAMA AGROKOROVIH FIRMI: Posle Ramljakove ostavke turbulencije na zagrebačkoj berzi!

Hrvatska -

Zagrebačka berza je obustavila jutros trgovinu akcijama kompanija iz sastava Agrokora, među kojima su akcije Zvijezde, Leda, Jamnice, Žitnjaka, PIK Vinkovaca i Vupika.

Iz izvora u Agrokoru potvrđeno da je Ante Ramljak odlazi s pozicije vanrednog vladinog poverenika u koncernu Agrokor. Pojedini hrvatski mediji pišu i da je Ramljak dao neopozivu ostavku.

"Sve ćete saznati sutra", izjavila je sinoć potpredsednica hrvatske vlade i ministarka privrede Martina Dalić novinarima ispred Banskih dvora, gde je, prema nezvaničnim informacijama, Ante Ramljak ponudio vladi svoju ostavku na mesto vanrednog poverenika za Agrokor.

Problemi za Ramljaka su, kako se navodi, počeli krajem januara, kad su mediji objavili da je on za savetnike u Agrokoru angažovrao svoju bivšu firmu, Texo Management, koja za usluge savetovanja nedeljno dobija gotovo 250.000 kuna (33,6 hiljada evra).

Nakon toga su usledili brojni medijski pritisci koji su kulminirali održavanjem sednice saborskog odbora za privredu, na kom su na poslanička pitanja odgovarali Ramljak i ministarka Dalić.

Ramljak je tada rekao da je spreman da snosi posledice i preuzme krivicu ako poslanici u Saboru i vlada procene da je kompromitovao postupak vanredne uprave.

Mediji su objavili pre dva dana da je Ramljak do 30. aprila prošle godine formalno bio prijavljen u Texo Menagementu, iako je od 10. aprila postao vanredni poverenik za Agrokor, dodaje se u tekstu.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track