ZAVRŠENA ISTRAGA O PRALJKOVOM SAMOUBISTVU: Nema propusta u radu obezbeđenja, ali i dalje nepoznata najvažnija stvar!
Foto: AP

EVO ŠTA JE OTKRIVENO

ZAVRŠENA ISTRAGA O PRALJKOVOM SAMOUBISTVU: Nema propusta u radu obezbeđenja, ali i dalje nepoznata najvažnija stvar!

Hrvatska -

Istraga Haškog tribunala o samoubistvu generala Slobodana Praljaka je završena i nije ukazala na bilo kakav propust službe obezbeđenja i protokola Tribunala, rekla je njegov advokat Nika Pinter.

Zagrebački Јutarnji list navodi da to znači da niko neće odgovarati za unošenje hemikalije kojom se Praljak ubio, ali i da nema odgovora na pitanje kako je otrov uopšte dospeo u sudnicu Haškog tribunala.

Pinterova je rekla da još jednu istragu vodi holandska policija, koja će o rezultatima obavestiti hrvatsko diplomatsko predstavništvo.

U sobi Praljka nakon njegove smrti pronađena je koverta sa imenom Nika, ali u njoj je bilo još jedno pismo, upućeno njegovoj supruzi.

Pinterova kaže da bi se odmah odazvala pozivu suda ako bi se pokazalo da je saučesnica u Praljkovoj smrti, dodajući da bi ta istraga kratko trajala, jer Praljka nije videla poslednjih godinu dana.

Nakon što mu je potvrđena kazna zatvora od 20 godina zbog ratnih zločina počinjenih u BiH, Praljak je 29. novembra prošle godine u haškoj sudnici popio otrovnu tečnost iz bočice, za koju je kasnije utvrđeno da je kalijum-cijanid.

Praljak je zajedno sa Јadrankom Prlićem, Brunom Stojićem, Milivojem Petkovićem, Valentinom Ćorićem i Berislavom Pušić, osuđen za zločine protiv čovečnosti, kršenje zakona ili običaja ratovanja i teške povrede Ženevskih konvencija.

Kurir.rs/ RTRS

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track