NACIONAL: Pupovac uputio ultimatum Plenkoviću
Foto: Beta/Hina/Dario Grzelj

Martina Dalić mora da ode

NACIONAL: Pupovac uputio ultimatum Plenkoviću

Hrvatska -

Izjavu lidera SDSS i zastupnika u Saboru Milorada Pupovca kojom je poručio da zbog slučaja Agrokor premijer Andrej Plenković mora da smeni ministarku privrede ako želi da sačuva vladu, hrvatski je Nacional protumačio kao ultimatum.

Pupovac objašnjava da njegova stranka želi da Vlada Hrvatske opstane, ali da smatra da šteta nastala u slučaju Agrokor mora biti sanirana na adekvatan način.

"Ostajem pri izjavi da je cilj SDSS-a da vlada opstane, ali da šteta koja je nastala u slučaju Agrokor mora biti sanirana na adekvatan način. Nisam eksplicirao šta to znači i kako će se sanacija štete izvesti. Kako će neko interpretirati te moje reči nije moja stvar", rekao je Pupovac.

Hrvatski nedeljnik Nacional danas je na naslovnoj strani, naime, objavio fotografiju Pupovca uz njegovu poruku: "Ako Plenković želi da sačuva vladu Martina Dalić (ministarka privrede) mora otići", ali i uz podsećanje da bez tri zastupnika Pupovčeve stranke nema vladajuće većine u Hrvatskom saboru.

Plenković je obećao da će vlada ove sedmice odrediti ko će biti naslednik vanrednog upravljača Ante Ramljaka.

Na pitanje, znači li to da za SDSS ostavka Ante Ramljaka, bivšeg vanrednog poverenika u Agrokoru koji je otišao pod teretom afere savetnici, nije dovoljna,

Pupovac je odgovorio: "Samo odlazak Ramljaka nije dovoljan. Primarni je cilj

nagodba i sanacija štete na adekvatan način".

Nacional piše i da Pupovac nije odgovorio na dodatno pitanje šta bi sanacija štete podrazumevala osim odlaska Martine Dalić, te primećuje da on na jučerašnjem sastanku kod Plenkovića nije pominjao sanaciju štete.

Pupovac, koji je i predsednik SNV, objasnio je to činjenicom da je sastanak u vladi bio kratak.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Beta/HINA/Dario Grzelj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja