NOVI DETALJI MUČNOG UBISTVA U VARAŽDINU: Ubola dečka u vrat, pa trčala gola i vikala da je silovana! Poslednje Nikoline reči su sve potresle
Foto: Youtube/Facebook

POČELO SUĐENJE

NOVI DETALJI MUČNOG UBISTVA U VARAŽDINU: Ubola dečka u vrat, pa trčala gola i vikala da je silovana! Poslednje Nikoline reči su sve potresle

Hrvatska -

Počelo je suđenje 21-godišnjoj Nuši Bunić koja se tereti da je 15. juna prošle godine nožem ubola bivšeg dečka Nikolu Tureka u vratnu arteriju pri čemu ga je smrtno ranila.

Iako je obilno krvario, ipak je bio dovoljno pri svesti da nazove policiju, kaže svoje ime i šta se dogodilo. Nekoliko minuta nakon što se onesvestio, isti događaj prijavio je i građanin koji je primetio Nikolu u lokvi krvi.

Suđenje je počelo u ponedeljak, ali do daljeg će biti zatvoreno za javnost zbog zaštite privatnog i porodičnog života osumnjičene.

Nož kojim ga je ranila bio je dugačak 9,5 centimetara. Njime je prerezala Nikolinu karotidnu arteriju, a zatim pobegla sa mesta nesreće. Kada je došla do Akvatehnike nije tražila da neko pozove Hitnu pomoć, već samo njenog oca.

Turek je počeo da obilno krvari, pao je u šok i zadobio moždani udar. Iako su u Opštoj bolnici Varaždin uspeli da mu zašiju arteriju, lekari nisu uspeli da ga spasu njegov život. Policija je pronašla nož kraj Nušinih pantalona i brushaltera na mestu događaja, Nikolinu krv na njemu, kao i na pločicama u portirnici Aquatehnike.

Brani se ćutanjem

Prema proceni psihijatara, Nuša je osoba s graničnim poremećajem ličnosti, emocionalno nestabilna, impulsivnog ponašanja, koja ne razmišlja o posledicama i nije sposobna da kontroliše svoje postupke, o čemu je govorilo nekoliko osoba koje su je poznavale, prenosi Jutarnji list.

Iako je u pritvoru od juna prošle godine i pošto je dvaput ispitana u tužilaštvu,

oba puta je odbila da iznese odbranu, niti je odgovarala na pitanja, što je njeno zakonsko pravo.

U daljoj istrazi ispitani su brojni poznanici, svedoci, porodice optužene i žrtve. Otac Nikole Tureka izjavio je kako je njegov sin, godinu dana nakon što je prekinuo vezu s Nušom, više nije ni spominjao, a počeo je vezu i s drugom devojkom.

foto: Profimedia

Danas bi tužilaštvo trebalo da ispita 10 svedoka, među kojima su i roditelji Nuše Bunić, mladić s kojim je bila u vezi, njene poznanice i bivše kolegice. Na sudu će svedočiti i prijatelji Nikole Tureka koji je, osim što je bio uspešan preduzetnik, bio i bajker i predsednik varaždinskog kluba Baroker.

Mediji su došli je i do drugog video snimka koji je predstavljen na sudu, a koji sadrži Nikolin poziv Operativnom centru 112.

Operater centra 112: Centar 112 Varaždin, izvolite!

Nikola Turek (teško diše, ali uspeva da izgovori razgovetno): Moje ime je Nikola Turek, vozim se s Drave prema Hitnoj. Cura me je ubola u vratnu venu! (Teški i isprekidani uzdasi čuju se na početku snimka.)

Operater centra 112, 16. sekunda videa: Gde se nalazite?... (Još dva puta se samo čuju duboki uzdasi, a potom više ne.)

Halo, halo... halo, halo, halo, halo, halo... šta... halo... halo, da li se čujemo? Halo, halo, halo (zvukovi u pozadini). Pri kraju snimka koja traje minut operater još jednom kaže: Halo? Snimak se prekida.

Varaždin, 15. 6. 2017. 3.42 h

Dvadeset minuta kasnije centar 112 zove građanin koji je naišao na teško povređenog Nikolu Tureka u automobilu. Razgovor je snimljen i dostavljen u spisima, a traje minut i 42 sekunde.

Operater centra 112: Izvolite!

Građanin: Ovako, Kumičićeva ulica tu na kraju, čovek leži u krvi kraj auta dole.

Operater centra 112: Evo, samo malo, odmah ću vas spojiti s pol... s ovom Hitnom, trenutak.

Građanin: Molim vas odmah!

U toku je prosleđivanje poziva. Dok čeka da mu se neko javi, građanin u 43. sekundi snimka sočno opsuje.

Građanin: O je** vam pas ma***!

Potom se javlja Hitna medicinska služba.

Građanin (ponavlja isto što i centru 112): Ovako, u Kumičićevoj, znači u Kumičićevoj ulici prema Dravi, čovek leži sav u krvi kraj auta, na sredini puta.

Operater Hitne pomoći: Diše?

Građanin: Pa diše, da.

Operater Hitne pomoći: Znate šta...

Građanin (prekinuo je operatera): Otvorena su vrata, krv je po vratima i on je van vrata.

Operater Hitne pomoći: Dobro, odmah šaljemo vozilo, znači Kumičićeva ulica prema Varaždinu, prema Dravi. Dajte samo idite k njemu, okrenite ga ako nije pri svesti (građanin prekida operatera rečima: Sedi), okrenite ga, molim vas (građanin: upada u reč operateru i govori mu: Sedi), evo odmah šaljemo ekipu.

Građanin (uzbuđeno i viče u slušalicu): Ali, hitno je, sav je u krvi, totalno, sav je...

Operater Hitne pomoći: Idemo odmah, odmah dolazimo. Znači Kumičićeva ulica, Varaždin.

Građanin: Do kraja samo.

Operater Hitne pomoći: U redu, dolazimo!

Kurir.rs/24sata.hr/Jutarnji list Foto: Youtube/Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) JEZIVA NESREĆA NA PRUZI KOD VRANJSKE BANJE: Voz razneo automobil u paramparčad, lokomotiva izletela iz šina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja