EPILOG SNIMANJA GOLOTINJE U DUBROVAČKOJ CRKVI: Fotograf i sprska glumica odgovaraće pred sudom
Foto: Dubrovački dnevnik/Goran Mratinović

efikasno

EPILOG SNIMANJA GOLOTINJE U DUBROVAČKOJ CRKVI: Fotograf i sprska glumica odgovaraće pred sudom

Hrvatska -

Dubrovački fotograf Stijepo Brbora i Vesna Knežević, glumica iz Beograda, koju je snimao u dubrovačkoj crkvi za dokumentarni film “The Colour Nude”, prekršajno će odgovarati zbog golotinje tokom tog snimanja.

Naime, nakon što je reagovao dubrovački biskup Mate Uzinić, reagovala je i policija, i ocenila da je ovim erotskim editorijalom prekršen Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Sasvim precizno, reč je o kršenju člana 14. Prema njemu onaj ko na javnom mestu vređa ili omalovažava moralna osećanja građana može biti kažnjen novčano u protuvrednosti u iznosu 50 do 200 evra ili pak kaznom do 30 dana zatvora.

To je epilog jednog radog rana ekipe berlinske Filmske akademije koja je boravila u Dubrovniku snimajući dokumentarac. Prema pisanju Dubrovačkog dnevnika, editorijal je sniman na poznatim dubrovačkim lokacijama, među kojima su bili i tamošnja crkva svetog Ignacija, atrijum palate Sponza i gradske zidine.

Dan posle reakcije dubrovačkog biskupa oglasio se i Ben Gibson, direktor Nemačke akademije za film i televiziju (DFFB), koji se izvinio vernicima i građanima Dubrovnika.

Kurir.rs/Net.hr

Foto: Dubrovački dnevnik/Goran Mratinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track