(VIDEO) OVAKO JE PAO HRVATSKI ESKOBAR: Ono što su policajci našli u metalnim kontejnerima, sve je zaprepastilo!
Foto: Printscreen/ Youtube

HRVATSKI NARKOS

(VIDEO) OVAKO JE PAO HRVATSKI ESKOBAR: Ono što su policajci našli u metalnim kontejnerima, sve je zaprepastilo!

Hrvatska -

Hrvatski MUP je danas izvestio o detaljima akcije NANA u kojoj su uhapšeni članovi kriminalne organizacije, između ostalih i narko-bos Stjepan Prnjat.

MUP je objavio i video fascinantne akcije koju su policijski službenici sproveli.

Način skrivanja droge i funkcionisanja kriminalaca pokazuju visok nivo organizovanosti kriminalne organizacije. U kontejneru je bilo 20 tona metalnog otpada, a kokain je bio skriven u hermetički zatvorenim metalnim kutijama koje su bile obložene olovom i krpama.

U akciji je učestvovala i američka DEA koja je za potrebe ovog slučaja otvorila kancelariju u Zagrebu.

Dražen Rastović iz zagrebačke policije je dodao da su 7. marta krenula hapšenja u Rijeci, Zagrebu, Malom Lošinju, Frankfurtu, Amsterdamu i Ljubljani, a da su uhapšeni pripadnici kolumbijskog kartela. Dodao je i da je zaplenjeno je 100 kilograma kokaina, preko 55.000 evra, 145 kilograma marihuane i više od 69.900 kutija cigareta.

Podsećamo, hrvatski Eskobar Stjepan Prnjat uhapšen je pod sumnjom da je bio mozak krijumčarskog lanca koji je švercovao kokain iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

foto: Youtube/Printscreen

Prnjat je rodom iz Zenice. U kriminalne poslove ušao je kada se kao mladić preselio u Frankfurt, a od devedesetih se bavi prodajom droge.

Svi sa kojima se Prnjat susretao tvrdili su da je bio miran, staložen i uglađen gospodin i nikome nije palo ni na kraj pameti da vodi paralelni život. Inače, po zanimanju je metalski radnik, zvanično nezaposlen, ali u tajnoj ulozi šefa međunarodnog lanca švercera droge uspeo od 2000. do 2007. da zaradi 14 miliona evra koje je uglavnom ulagao u lusuzne nekretnine.

Mediji su ga prozvali “hrvatski Eskobar” nakon što je krajem oktobra 2007. uhapšen u Nemačkoj pod optužbom da je bio šef narkohobotnice koja je tržište evropskih zemalja snabdevala kokainom.

foto: Youtube/Printscreen

Prnjat, koji je u Italiji odslužio desetogodišnju zatvorsku kaznu za šverc kokaina, a kojem se u Zagrebu trenutno sudi sudi zbog pranja 2,5 miliona evra od pre 12 godina, uhapšen je u Sloveniji. Zanimljivo je da je po izlasku iz italijanskog zatvora živeo uzorno. Zvanično, poslednje dve godine proveo je na uslovnoj slobodi radeći u skloništu za beskućnike u Raveni, a očigledno je u međuvremenu planirao povratak u “biznis”.

Kilogram kokaina u Kolumbiji plaćen je 3.000 evra, a cena po kojoj je trebalo da bude prodat na području Holandije, Italije, Slovenije i Hrvatske bila je od 20.000 do 33.000 evra po kilogramu.Prva isporuka bila je unapred plaćena. Prnjat je za nju uzeo 300.000 evra u Južnoj Americi, a njenom prodajom trebao je da zaradi najmanje dva miliona.

foto: Youtube/Printscreen

Takođe, iz prisluškivanih razgovora otkriveno je da je Prnjat kupovinu droge dogovarao sa nepoznatim muškarcem po imenu Pablo, kojeg je Prnjat u razgovorima sa ostalim članovima grupe opisivao kao visoko rangiranu osobu u južnoameričkom narkomiljeu.

Jedna žena koja ipak svoje svedočenje nije htela da ponovi na sudu, rekla je da je Prnjata u Kolumbiji čuvala kolumbijska vojska i da je lično odlazio u laboratorije, u prašumu, kako bi se uverio da je roba odgovarajućeg kvaliteta.

Kurir.rs/ večernji.hr

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track