OD PARIZERA I BANANA DO LUKSUZNIH TORBICA I PUTOVANJA: Ivica Todorić i njegova porodica sve račune plaćali karticama Agrokora
Foto: Fonet/AP

objavljeni faksimili

OD PARIZERA I BANANA DO LUKSUZNIH TORBICA I PUTOVANJA: Ivica Todorić i njegova porodica sve račune plaćali karticama Agrokora

Hrvatska -

Hrvatski mediji objavili su faksimile nekoliko računa na kojima su obračunati troškovi koje su za svoje privatne potrebe i užitke plaćali članovi porodice Todorić. Reč je o robi i uslugama koje su od 2010. godine knjižili kao troškove priprema IPO-a – javne prodaje deonica Agrokora. Ukupno je Agrokor na navodnu pripremu za IPO tokom šest godina potrošio oko tri milijarde kuna, a veliki deo tog iznosa odnosi se na troškove Todorićevih u zemlji i svetu.

Kako se vidi iz objavljenih računa, Todorići su na račun Agrokora kupovali gotovo sve: od parizera i banana na "akciji" po 7,85 kuna za kilogram, pa do torbice po neakcijskoj ceni od 10.000 evra i servisa za jelo od 30.000 evra.

Korporativnom karticom plaćali su igre na sreću u Las Vegasu, a na račun kompanije svakog meseca bi legla i rata u iznosu od 697.907 kuna za lizing jahte.

Na faksimilu jednog od računa vidi se da je 2011. godine Martina Todorić, tada i dalje supruga starijeg Ivičinog sina Ante, karticom platila sedmodnevni boravak u njujorškom hotelu Palas u iznosu od 19.400 kuna. Tih dana je sa ćerkom Emom bila i na mjuziklima "Zli" i "Kralj lavova". Za svaku od tih predstava platila je 3.300 kuna po ulaznici

Na drugom faksimilu računa vidi se da je mlađi Ivičin sin, Ivan, karticom plaćao troškove u nekom kazinu u Las Vegasu, i to u iznosima od 448 američkih dolara, pa 2.227 dolara, kao i dvaput po 3.329 $.

Kurir.rs/Jutarnji.hr/24sata.hr

Foto: Fonet/AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ĐINĐIĆ BIO KOD LEGIJE NA SLAVI ŠEST MESECI PRE UBISTVA?! Komandant Žandarmerije ispričao nepoznate detalje koji su prethodili atentatu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja