Najnovije vesti

(VIDEO) PETROV ODRŽAO LEKCIJU HADEZEOVCIMA: Hrvatski čovek ne živi od ustaša i partizana, od toga živite samo vi!
Foto: Printscreen YouTube/IvanPernarTV

DOBRO IH OPRAO

(VIDEO) PETROV ODRŽAO LEKCIJU HADEZEOVCIMA: Hrvatski čovek ne živi od ustaša i partizana, od toga živite samo vi!

Hrvatska

Predsednik Mosta Božo Petrov poručio je u Saboru vladajućoj partiji da se ponaša po modelu "sve za fotelju, fotelju ni za šta" i da, umesto o važnim temama za život građana, kao što su odliv mladih, poljoprivreda i Agrokor, raspravljaju o ideološkim pitanjima.

"Kolega Bačiću, kad ste u klubu HDZ poslednji put četiri sata pričali o ovim temama? Kad ste pričali o temama u Agrokoru? Kad ste pričali o poljoprivredi? O odlasku ljudi iz Hrvatske? Ja sanjam dan kad će predsednik vlade doći i reći svojim saborskim poslanicima: ako se ne popravi situacija, ako ne sprovedemo reformu javne uprave, idemo na izbore, pola vas neće tu ostati", rekao je Petrov posle pauze na početku sednice Sabora.

Podsetio je i na ocenu Evropske komisije.

"Mi spadamo u tri zemlje koje su ocenjene neprihvatljivo, odnosno nepopravljivo. Imamo preveliku neravnotežu, BDP usporava, industrijska proizvodnja pada već tri meseca zaredom, javni dug je premašio 300 milijardi, država nam se demografski topi kao santa leda. Ako - sad zamislite ovu situaciju - ako ne sprovedemo reformu pravosuđa i ovo ne postane pravedna zemlja, idemo na izbore, pola vas neće biti tu. To bi bilo super!", kazao je čelnik Mosta.

"Bojim se da ste zbog borbi za fotelje i utvrđivanje vlasti izgubili pojam važnog. Hrvatski čovek ne živi od ustaša, od partizana, od ideologija. Od toga živite samo vi", poručio je Petrov vladajućima.

Kurir.rs/Index.hr

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...