SUD OPET BLOKIRAO TODORIĆEVU IMOVINU: Nekretnine koje je preneo na decu ostaju netaknute
Foto: Reuters

odbijen zahtev agrokora

SUD OPET BLOKIRAO TODORIĆEVU IMOVINU: Nekretnine koje je preneo na decu ostaju netaknute

Hrvatska -

Županijski sud u Zagrebu ponovo je blokirao imovinu osnivača Agrokora Ivice Todorića i još četvoro osumnjičenih, istovremeno odbivši zahtev Agrokora za blokadom imovine Todorićevih sinova, ćerke i zeta.

Osim Todorića, kom je blokirana sva imovina, veći deo imovine je sudskom odlukom blokiran i Tomislavu Lučiću, Ljerki Puljić, Damiru Kuštraku i Oliviji Discordiji.

"Osnovana sumnja da su okrivljeni počinili inkriminisana dela, proizlazi iz pravosnažnog rešenja o istrazi Županijskog državnog tužilaštva u Zagrebu", navodi se u odluci sudije Krešimira Devčića.

Sudija navodi i da je Todorić "učestvovao u svim inkriminisanim delima, dok su ostali okrivljeni učestvovali u pojedinim kaznenim delima".

Todorić je još 2015. godine ugovorom o poklonu preneo deo nekretnina na svoju decu, navodi se u sudskom rešenju, kao i da se "radi o okrivljenom koji je nedostupan pravosudnim telima, nalazeći se u inostranstvu i koji u potpunosti ignoriše ovaj postupak".

Za ostale osumnjičene, među kojima su i Todorićeva deca, sud je zaključio da nije verovatno da bi "na bilo koji način pokušali sprečiti, odnosno osujetiti predlagatelja osiguranja u mogućoj naplati svog potraživanja".

Prvu blokadu imovine u slučaju Agrokor sud je doneo krajem prošle godine na zahtev vanredne uprave Agrokora, koja je tražila da svih 15 osumnjičenih solidarno nadoknade štetu procenjenu na čak 1,6 milijardi kuna (215 miliona evra).

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) MINISTRI NISU BOGOM DANI, A NI JA! Brnabićka najavila svoj odlazak i rekla od koga to zavisi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja