(FOTO, VIDEO) JEZIVE STVARI SE DOGAĐAJU U OSIJEKU: Sa krovova padaju mrtvi golubovi, otrovani i psi! Veterinari u potpunom šoku!
Foto: Facebook/Vesna Grabar

ZABRINUTI ZA KUĆNE LJUBIMCE

(FOTO, VIDEO) JEZIVE STVARI SE DOGAĐAJU U OSIJEKU: Sa krovova padaju mrtvi golubovi, otrovani i psi! Veterinari u potpunom šoku!

Hrvatska -

Već nekoliko dana vlasnici pasa i mačaka u Osijeku strahuju za svoje ljubimce jer su se na društvenim mrežama proširile glasine o otrovu koji je bačen širom grada, pa i u samom centru.

Policija je ove nedelje primila nekoliko dojava o sumnjivom belom prahu koji su građani uočili na nekoliko lokacija u gradu, a prijavljeno je i nekoliko slučajeva otrovanih pasa.

Nadležne veterinarske službe su saopštile kako ne znaju o kom se otrovu radi.

"Još uvek se nismo susreli s ovakvim nečim", rekli su.

Danas su se pak pojavile fotografije golubova koji padaju s krovova zgrada. Mnogi od njih su uginuli na pločnicima. Građani Osijeka su te događaje povezali s otrovom od koga strahuju već danima.

"Umiru u mukama! Ovo je pakao, prepun je grad mrtvih i polumrtvih golubova! Okolo ih još razvlače i jedu mačke koje će se tako takođe otrovati", objavio je danas Azil Osijek.

Fotografije pokazuju da mrtvih golubiva ima širom grada.

"Pomrli su ili umiru u mukama...dosta ih je pregaženih...Pun je grad bele stvari pobacane svuda... Ambulante pune otrovanih pasa danima. Nadležne službe, šta čekate", napisali su u svojoj objavi.

Gradonačelnik Ivan Vrkić je objavio kako je sazvana vanredna sednica kriznog štaba o novonastaloj situaciji.

Na sastanku su učestvovale inspekcije, zavod za javno zdravlje, policija, deratizatori i svi koji imaju informacije i nadležnost delovanja.

Na pitanje o broju pasa koji su uginuli od otrova ili koji su prijavljeni kao otrovani, nadležne službe su rekle kako se radi o dva slučaja, dok su iz jednog udruženja koje se bavi zaštitom životinja poručili kako je njima prijavljeno desetak slučajeva trovanja.

"Što se tiče dojava o opasnim predmetima izašli smo na teren i te sumnjive materije su poslate na veštačenje, u nekoliko slučajeva bilo je i bezopasnih stvari", rekao je portparol policije Darijo Premec.

"Mi smo od vlasnika pasa dobili dve dojave u ovih nedelju o eventualnom trovanju, a kada dobijemo informacije od inspekcije, slučajeve ćemo po potrebi proslediti DORH-u", rekao je Premec.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Facebook/Vesna Grabar

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) OSTALI BEZ STANA ZBOG PREVARE POSTANARA! Evo kako su izvršitelji oteli stan porodici Maurer!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track