STRAVIČNO! RODITELJI MONSTRUMI GODINAMA ZLOSTAVLJALI ĆERKICU (3): Majka joj gurnula glavu u pekarsku komoru i pustila vrelu paru
Foto: Shutterstock

horor u hrvatskoj

STRAVIČNO! RODITELJI MONSTRUMI GODINAMA ZLOSTAVLJALI ĆERKICU (3): Majka joj gurnula glavu u pekarsku komoru i pustila vrelu paru

Hrvatska -

ZAGREB - Zbog sumnji da je svoju trogodišnju ćerkicu za kaznu ugurala u komoru za testo u pekari i pustila paru, tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv vlasnice pekare (28) u jednom gradu u Slavoniji.

Osim pekarke, optužen je i njen suprug (34), za zlostavljanje njihove tri ćerke od aprila 2013. do septembra 2016. godine. Prema optužnici, kontinuirano zlostavljanje i zanemarivanje događalo se u prostorijama porodične pekare u koju je bračni par dovodio decu jer su radili po cele dane i noći.

foto: Printscreen Youtube

Optuženi supružnici to su poricali da su decu dovodili u pekaru osim na kratko i da ih nisu ostavljali same kod kuće. Međutim, prema izjavama svedoka koje je tužilaštvo ispitalo, a reč je o njihovim radnicima, vlasnica bi svoju ćerku čak vezivala u kolevci koja se nalazila u pekari kako se ne bi pomerala, a kolevku bi zatim prekrila čaršavom. Par se često svađao, tvrde svedoci.

"Kad sam radila kod njih, njihova trogodišnja ćerka je svakodnevno boravila ili u pekari ili u dvorištu. U proizvodnji gde se pekao hleb i pecivo stajala je kolevka u koju je majka stavljala devojčicu koju je vezala zavojima.

Na tom mestu je jako vruće pa je dete bilo mokro", ispričala je jedna od bivših radnica pekare koja tvrdi da nijedno od troje dece nikad nije išlo u vrtić niti su imali dadilju.

foto: Printscreen Youtube

" Njihova deca se nisu igrala igračkama već su se u pekari igrala testom, posudama za jaja i hemijskim sredstvima. Videla sam kada je gazdarica čistila pekaru deterdžentom, a jedna od ćerki je došla do nje i slučajno je po očima posula tečnost. Ona je ošamarila tako da joj je potekla krv iz nosa"

.

Druga radnica je rekla da se devojčica igrala mikserom za mešanje pekarskih proizvoda u pekari koji joj je zahvatio i iščupao kosu na temenu. Odveli su ćerku kod doktora i rekli da se to dogodilo kod kuće.

foto: Printscreen Youtube

Medicinska dokumentacija potvrđuje da je početkom 2014. mešalica za testo zaista iščupala kosu tada 2,5-godišnjoj ćerki sa oko 10 centimetara temena.

Više svedoka jeispričalo da je čulo za događaj u kojem je majka devojčicu po kazni ugurala u komoru za hleb sa parom, ali niko nije neposredno svedočio o tome. A reč je o komori u koju se guraju kolica sa dizanim testom i u koju se pušta vrela para, piše Jutarnji list.

Kurir.rs/Jutarnji list

Foto Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja